• Snabba leveranser
  • Billig frakt
  • Kvalitétsprodukter
Priser inkl. moms

Träolja och linolja för hållbar ytbehandling av trä, sten, tegel och metall.

Här har vi samlat produkter för impregnering och ytbehandling av trä, sten, tegel, metall och betong. Produkterna är mycket lättanvända, är tillverkade av naturliga råvaror och ökar livslängden på ytan man behandlar. Här hittar man produkter för exempelvis impregnering av trä och tegel, rostskydd av plåt och underrede, tillverkning av färg, oljning av bänkskivor, marmor och skärbrädor, impregnering av träbåtar och mycket mer.

Rå Linolja är det bästa valet om man skall impregnera trä. Den rå linoljan har mycket små molekyler vilket gör att oljan tränger djupt ner i ytan. I jämförelse är molekylerna i kokt linolja runt 200 gånger större och alkydolja 1000 gånger större. Rå linolja används bland annat till grundolja före målning, impregnering av träbåtar, rostskydd av underrede på fordon, roslagsmahogny, möbelskydd och till färgtillverkning. Vår linolja pressad i Sverige av lin från Svenska linbönder. Vi har två olika kvalitéer, normal och prima. Båda två är av betydligt högre kvalité än man hittar i handeln. Den prima är något ljusare och renare vilket förbättrar inträningen, minskar torktid och ger en bättre hållbarhet. Båda linoljorna är kallpressade.

Kokta linolja används främst till ytbehandling av trä och till tilltillverkning av färg och lasyr. Kokt linolja tillverkas genom att koka kallpressad rå linolja. Genom att koka linoljan binder man molekylerna vilket ger en fetare och glansigare olja. Oljan penetrerar inte ytan lika bra som rå linolja men bygger enklare upp skikt och ger en glansigare yta. Kokt linolja används exempelvis till oljning av snickerier, möbler, stolar, bord, bänkskivor, stenplattor och tegel, tillverkning av färg och lasyr, tillverkning av fernissa och mycket mer. Kokt linolja används till trä, metall, sten och tegel.

Paraffinolja är ett petroliumdestilat som används för att behandla bänkskivor, skärbrädor, natursten, granit, kalksten, skiffer, stenplattor och marmor. Paraffinoljan är doft-, färg- och smaklös vilket gör att den är populär att använda för att olja skärbrädor och bänkskivor som kommer i kontakt med livsmedel.

Tungolja består av 100% nötolja från tungträdet. Tungoljan är unik i dess förmåga att penetrera hårda och feta träslag. Tungolja används generellt inte outspädd då den är för fet för att tränga in i virket, vanligtvis späder man tungoljan med 40-50% terpentin. Tungolja används även som beståndsdel i många lacker, fernissa, kinesisk träolja och olika träoljor.

Kinesisk Träolja är populärt för att behandla bänkskivor, teakmöbler, mahogny och snickerier. Jämfört med rå linolja tränger den kinesiska träoljan in bättre i feta och hårda träslag, den torkar även snabbare och ger en högre glans.

Le Tonkinois Bio Impression är en skyddande olja med mycket goda rötskyddande egenskaper. Bio Impression är populär för att olja in bänkskivor, utomhusmöbler, snickerier och trägolv.