• Snabba leveranser
 • Billig frakt
 • Kvalitétsprodukter
Priser inkl. moms

Träolja och linolja för hållbar ytbehandling av trä, sten, tegel och metall.

Här har vi samlat produkter för impregnering och ytbehandling av trä, sten, tegel, metall och betong. Produkterna är mycket lättanvända, är tillverkade av naturliga råvaror och ökar livslängden på ytan man behandlar. Här hittar man produkter för exempelvis impregnering av trä och tegel, rostskydd av plåt och underrede, tillverkning av färg, oljning av bänkskivor, marmor och skärbrädor, impregnering av träbåtar och mycket mer.

Rå Linolja är det bästa valet om man skall impregnera trä. Den rå linoljan har mycket små molekyler vilket gör att oljan tränger djupt ner i ytan. I jämförelse är molekylerna i kokt linolja runt 200 gånger större och alkydolja 1000 gånger större. Rå linolja används bland annat till grundolja före målning, impregnering av träbåtar, rostskydd av underrede på fordon, roslagsmahogny, möbelskydd och till färgtillverkning. Vår linolja pressad i Sverige av lin från Svenska linbönder. Vi har två olika kvalitéer, normal och prima. Båda två är av betydligt högre kvalité än man hittar i handeln. Den prima är något ljusare och renare vilket förbättrar inträningen, minskar torktid och ger en bättre hållbarhet. Båda linoljorna är kallpressade.

Kokta linolja används främst till ytbehandling av trä och till tilltillverkning av färg och lasyr. Kokt linolja tillverkas genom att koka kallpressad rå linolja. Genom att koka linoljan binder man molekylerna vilket ger en fetare och glansigare olja. Oljan penetrerar inte ytan lika bra som rå linolja men bygger enklare upp skikt och ger en glansigare yta. Kokt linolja används exempelvis till oljning av snickerier, möbler, stolar, bord, bänkskivor, stenplattor och tegel, tillverkning av färg och lasyr, tillverkning av fernissa och mycket mer. Kokt linolja används till trä, metall, sten och tegel.

Paraffinolja är ett petroliumdestilat som används för att behandla bänkskivor, skärbrädor, natursten, granit, kalksten, skiffer, stenplattor och marmor. Paraffinoljan är doft-, färg- och smaklös vilket gör att den är populär att använda för att olja skärbrädor och bänkskivor som kommer i kontakt med livsmedel.

Tungolja består av 100% nötolja från tungträdet. Tungoljan är unik i dess förmåga att penetrera hårda och feta träslag. Tungolja används generellt inte outspädd då den är för fet för att tränga in i virket, vanligtvis späder man tungoljan med 40-50% terpentin. Tungolja används även som beståndsdel i många lacker, fernissa, kinesisk träolja och olika träoljor.

Kinesisk Träolja är populärt för att behandla bänkskivor, teakmöbler, mahogny och snickerier. Jämfört med rå linolja tränger den kinesiska träoljan in bättre i feta och hårda träslag, den torkar även snabbare och ger en högre glans.

Le Tonkinois Bio Impression är en skyddande olja med mycket goda rötskyddande egenskaper. Bio Impression är populär för att olja in bänkskivor, utomhusmöbler, snickerier och trägolv. 

 • Vitpigmenterad träsåpa som ger en snygg ljus yta.

  Claessons Golvsåpa Vit 1L

  Vitpigmenterad linoljesåpa. Rengör och behandlar träytor på samma gång. Ger en vacker ljus kulör. Optimal till trägolv, slagbord, furumöbler, panel, innertak etc.
  186,25 kr
 • 0504031-epifanes-easy-flow-impregneringsolja.jpg

  Epifanes Easy-Flow Impregneringsolja

  1L & 4L. Grundolja till trä, även teak och andra hård träslag. Lämplig före lackering eller målning med oljebaserad lack och färg. Djupverkande, baserad på linolja och tungolja.
  435,00 kr
 • CL0384001-ottosson-lasyrolja.jpg

  Ottosson Lasyrolja

  250-3000 ml. Till Ottossons lasyrkulörer eller blandning med linoljefärg. Kan även användas med våra torrpigment för egen lasyr. Även till möbler, teak, mahogny, ek, ask etc. Baserad på linolja. Torktid 1 dygn.
  120,00 kr
 • Flaska fylld med linolja av högsta kvalité. Linoljan ger exeptionellt träskydd.

  Kokt Linolja Normal

  1, 5, 30 & 120L. Svensktillverkad av kokt kallpressad linolja. Till lack, färgtillverkning, spädning, impregnering, ytbehandling etc.
  107,50 kr
 • diper-andtraolja-1l-paintpro-linoljeprodukter-byggnadsvard

  Diper Ändträolja

  1L, 5L & 30L. Djupverkande ändträolja för grundering. Till sågat virke som fasadbrädor, foder och vindskivor.
  331,25 kr
 • Ra-Linolja-Normal.jpg

  Rå Linolja Normal

  1, 5, 30 & 120L. Svensktillverkad kallpressad rå linolja svenskt lin. Till impregnering, grundning, färg, lack m.m.
  98,75 kr
 • Kokt-linolja-prima-1L.jpg

  Kokt Linolja Prima

  1, 5, 30 & 120L. Svensktillverkad av högsta kvalitet. Fetare jämfört med rå linolja. Till färgtillverkning, lack, oljning av trä m.m.
  155,00 kr
 • 40262-traolja-klassisk-premium-altan-tradack-brygga-mobler

  Träolja Klassisk Premium 3L

  Traditionell träolja för altaner, tryckimpregnerat, bryggor, trädäck, utomhusmöbler etc. Skyddar mot torrsprickor, mögel, svamp, påväxt etc.
  337,00 kr
 • CL0502201-mobelolja-rustin-danish-oil

  Rustin Möbelolja Danish Oil

  Sidenmatt snabbtorkande träolja/möbelolja för all sorts trä. Ger en hård yta som inte spricker, krackelerar eller flagnar. Hård och vattentålig. Till möbler, bänkskivor, snickerier, fåtöljer m.m.
  197,50 kr
 • Dunk med tungolja som är grundolja i färger, träolja och lacker.

  Tungolja

  100% Kinesisk tungolja från tungträd. Till tillverkning av färg, klarlack, träolja och ytbehandling.
  417,78 kr
 • Flaska fylld med träolja som ger ett långvarigt skydd.

  Kinesisk Träolja

  Skyddar på djupet och torkar snabbt. Speciellt bra till feta och hårda träslag. Tillsats till fernissa och färg.
  297,41 kr
 • oljevax so ger en snygg yta och samtidigt ett bra skydd.

  Linoljevax

  100ml - 3L. Till trä, tegel, keramik, kakel, metall, stenskivor, målade ytor etc. Ger en smuts och vattenavvisande yta.
  97,50 kr
 • Flaska med parafinolja som är bra till onoljning av skärbrädor mm. som man vill ska vara luktfria.

  Paraffinolja 100%

  Paraffinolja till skärbrädor och bänkskivor och andra ytor där man hanterar livsmedel. Doft och smakfri. Även till natursten, klinker, betong och metall.
  148,75 kr
 • Flaska med standolja. Används främst till linoljefärg.

  Standolja

  Standolja är en polymeriserad kokt linolja. Ökar glans och slitstyrka och ger kortare torktid. Till färg, lack, träolja och fernissa.
  230,05 kr
 • 32231-lacknafta.jpg

  Lacknafta

  Alifatnafta (lågaromatisk lacknafta) för bättre arbetsmiljö. Används till förtunning av olje- och alkydfärg. Även till rengöring och avfettning.
  90,75 kr
 • ottosson-vitsapa-tragolv-mobler-trasapa

  Ottosson Vitsåpa 1L

  För såpskurning av trägolv, trappor eller behandling av möbler, snickerier, bänkskivor, bokhyllor etc. Ger en fin ljus yta.
  160,00 kr