• Snabba leveranser
  • Billig frakt
  • Kvalitétsprodukter
Priser inkl. moms

Grundfärg till målning av stål, järn, metall, plåt, aluminium och rostfritt

Rostskyddsprimer används för att få en god vidhäftning och lång hållbarhet vid målning av stål, järn, metall, aluminium och plåt. Produkterna är utvecklade för krävande miljöer där risk för rost förekommer. Vissa av produkterna kan/ska målas direkt på rost och vissa kräver en blästrad eller nyslipad yta. Dessa färger är utvecklade för underhållsmålning och målning inom bygg, industri, marin och måleri. Isotrol Grund, Combiprimer och Power Coat är speciallösningar för de som vill måla direkt på rostiga ytor. På så sätt minskar behovet för förarbete och man kan snabbt måla om en yta. NM Stålprimer 270 är en tvåkomponent epoxiprimer utvecklad för tungt rostskydd och ska målas på blästrat eller slipat stål. Dessa rostskyddsprimers målas normalt över med någon av våra täckfärger.

NM Stålprimer 270 är en tvåkomponent epoxiprimer innehållandes järnoxider och andra rostskyddande pigment. Epoxiprimern har en mycket god vidhäftning till järn, stål, plåt, koppar, gjutjärn och aluminium. Epoxifärgen bildar ett vattentätt skikt som förhindrar vatten och fukt att tränga sig igenom. Stålprimer 270 uppfyller kraven i TRVKB 10, tätskikt för broar, tabell 4. 

Isotrol Grund finns på sprayflaska eller som konventionell penselbar/sprutbar rostskyddsfärg på burk. Isotrol Gurnd är utvecklad för att målas direkt på rostiga och oxiderade ytor och är ett mycket lättanvänt system för målning på stål- plåt och järn. Isotrol Grund är en djupträngande grundfärg som ger ett långvarigt skydd mot rost, slitage och UV. Lämplig för att ytbehandla exempelvis balkar, fordonsdelar, maskiner, verktyg, räcken, grindar, muttrar och bultar. 

Rust-Oleum Combiprimer är en grundfärg utvecklad för målning med CombiColor rostskyddsfärg. Combiprimer används där man önskar ett bättre rostskydd jämfört med att bara måla med slutstrykningsfärgen. Combiprimer kan målas direkt på rost eller på bart stål.

Rust-Oleum metallprimer 569 är en snabbtorkande grundfärg innehållande rostskyddspigment. 569 är övermålningsbar efter bara 2 timmar och passar industrier och bygg där man snabbt ska rostskyddsmåla t.ex. balkar. Kan övermålas med 1k och 2k system.