• Snabba leveranser
  • Billig frakt
  • Kvalitétsprodukter
Priser inkl. moms

Färdiga produkter till förtöjning av båtar och fartyg

Vid köp av rep och tågvirke till förtöjning rekommenderar vi att man köper hög kvalité och sköter repet under hela produktens livslängd. Vårt sortiment av färdigsplitsade rep innefattar ankarlinor, förtöjningstampar och fenderlinor. Produkterna är tillverkade av slaget eller flätat tågvirke och är gjorda av bästa sortens rep. Här har vi allt man behöver för förtöjning av fritidsbåtar, repen har dessutom flera användningsområden inom bygg, teater och industri. Vi har bl.a. ankarlinor med splitsad kaus, fenderlinor med ögla och förtöjningsrep med metallfjäder, gummifjäder, kaus, ögla eller hake. Läs nedan för mer information eller mer på produktsidan.

Ankarlina med kaus finns i längderna 30, 40 eller 50 meter och med olika repdimensioner. Dessa linor används primärt som rep till ankare på fritidsbåtar men är även populära som draglina inom ställningsbyggen, byggindustri och allmän tillverkningsindustri. Repen är tillverkade av slitstarka och väderbeständiga material som tål konstant påverkan av fukt och saltvatten. MX Arkö är ett specialrep med inflätad reflexlina vilket ger ökad synlighet på nattetid. Vid ankring brukar man låta en kätting gå mellan ankare och repet, repet används sedan mellan kättingen (som ligger på havsbotten) och båten. Genom att använda rep istället för kätting minskar man vikten och får en smidigare hantering. 

Förtöjningstamp med metallfjäder och kaus används vid bryggförtöjning av fritidsbåtar. Vid dåligt väder och i utsatta lägen kan en båt få extrem belastning. Metallfjädern absorberar kraftiga ryck, drag och chocker och ger en säkrare och starkare förtöjning. Denna produkt är enbart tillverkad av 3-slagen polyester vilket har en bättre töjförmåga jämfört med flätat tågvirke. Polyester är dessutom ett mycket beständigt material som tål att utsättas naturens krafter. 

Förtöjningsrep med gummifjäder finns i flera olika modeller med både slaget och flätat tågvirke. Denna förtöjningslina används till bryggförtöjning av fritidsbåtar och har en gummifjäder som tar upp kraftig belastning och kraftiga ryck. Vi rekommenderar att man använder gummifjäder till mindre båtar och metallfjäder till större båtar. 

Förtöjningstamp med ögla används som generell tamp vid förtöjning av fritidsbåtar. Repet är även populärt på byggarbetsplatser för att dra byggmaterial upp och ner för ställningar. Den försplitsade öglan gör att man snabbt och lätt surrar fast material eller båten kring en pollare. Detta är vår storsäljare och finns i flera olika dimensioner och längder, material, färger och repmodeller.

Fenderlina tillverkad av vacker flätad polyestersilke. Polyestersilket borgar för en lång hållbarhet och hög brottstyrka. Den flätade konstruktionen gör repet lätthanterat och ger en perfekt "stumhet". Fenderlinorna levereras i par.

Replina med hake är en populär produkt för förtöjning av fritidsbåtar, draglina inom bygg- och industri och som generell hisslina. Med metallhaken kollar man snabbt och lätt av/på båten eller exempelvis byggmaterial. Produkten finns bara av polyester vilket är ett mycket starkt och tåligt material med hög brottlast. Repet finns att köpa med både 3-slaget och flätat tågvirke.

Förtöjningstamp kaus är en storsäljare och används till bryggförtöjning eller som draglina inom bygg/industri. Med kaus kopplar man enkelt fast båten eller surrar byggmaterial. Repet levereras färdigsplitsad vilket borgar för en stark och hållbar konstruktion.