• Snabba leveranser
  • Billig frakt
  • Kvalitétsprodukter
Priser inkl. moms

Rep till fall, skot, bygg, industri, repräcken, dekorationer och jordbruk.

Rep används till en mängs olika applikationer inom sjöfart, bygg, industri, jordbruk, arborister, segling och är tillverkade av slitstarka naturmaterial eller syntetfiber. Rep kategoriseras normalt in i två kategorier: slaget tågvirke eller flätat tågvirke. Flätade rep används oftast inom segling och som draglina då det har en lägre töjning jämfört med slaget tågvirke, den låga töjningen gör det bra att dra i. Flätningen gör också att repet enklare glider igenom block och det är smidigare att hantera. Slaget tågvirke har en större töjförmåga vilket gör det bra till förtöjning och ankring och till generella applikationer där man behöver ett mer flexibelt och dragtåligt rep. 

Våra rep används till fall, skot, förtöjning, ankring, draglina, dragrep, möbeltapetsering, gummiindustri, byggindustri, dekorationer, hissanordningar, repräcken, rigg, hundkoppel, utgödslingslinor, winch, gungor, grimskaft, spårlinor, ledstångar och inhägnader både inom och utomhus. Vi har rep i flera olika dimensioner med olika brottlast och användningsområden. Repets material avgör till stor del dess beständighet mot fukt, röta, nötning, saltvatten, UV-ljus m.m. Läs nedan eller på respektive produktsida för mer information.

Hamparep är det mest klassiska rep som finns och har använts till jordbruk och sjöfart i tusentals år. Hamparep är vackra och sköna att hantera och används ofta till trappräcken av rep, dragrep, hissanordningar i teater, inhägnader, knopar, pyssel, dekorationer, replister och mycket mer. Den naturliga hampan är mycket skön att hålla, har ett naturligt utseende och har en svag naturlig doft av hampa. 

Hampex är för ögat nästan identiskt med naturhampa men tillverkat av polypropylensilke. Hampex är framtaget enbart för att likna naturhampa men tål att vara utomhus utan att ruttna. Hampex har en mycket god beständighet mot UV-ljus, fukt, nötning och kemikalier. Produkten är skön att hålla i och passar bra till repräcken, inhägnader, fall- och skot på klassiska segelbåtar, förtöjningstamp, replister och till generella dekorationer.

Manilarep är ett fibermaterial som har god rötbeständighet och kan därför användas både inom- och utomhus. Manilafiber är grova och används därför inte som trappräcke eller ledstång utan lämpar sig mer till dekorationer, avspärrningar, repstaket, förtöjning och inhägnader. Manila är tillsammans med hampa de mest klassiska repen och har använts inom sjöfart och jordbruk under många sekler.

Polyestersilke finns både som flätat och slaget tågvirke. Polyestersilke är bland de mest starka och sköna materialen som finns och har en utmärkt hållbarhet och formstabilitet. Polyestersilket finns som rep till fall, skot, trim, uthal, suggor, förtöjning, ankring, utgödsling, koppel och med insydd reflextråd.

Polypropylensilke är en enklare kvalité jämfört med polyestersilket men är av högre kvalité jämfört med vanliga polypropylen. Polypropylen är mycket nötningståligt men har lägre brottstyrka jämfört med polyester. Polypropylensilket finns i flera färger och är mycket populärt att använda till hundkoppel, grimskaft, draglina inom industri, fiskerilina, kantlina i nät och till generella arbeten. Polypropylen är flytande i vatten.

Dekorline är en serie rep som är speciellt utvecklade för att användas som repstaket, inhägnader, trappräcken, draglina och ledstänger. Dekorline finns i flera olika färger och används exempelvis till avspärrningar på hotell och restauranger, uteserveringar, muséer, trappor inomhus, ledstänger på bryggor, dekorationslister och mycket mer. Dekorline är tillverkat av polypropylensilke och är skönt att hantera och hålla i.  

OBS! Rep/Tågvirke är flätade eller tvinnade fibrer som kan variera aningen i storlek beroende på var man mäter och hur man mäter repet. Till räcken, staket och inhägnader av rep rekommenderar vi att man använder våra 38mm beslag till 35mm rep, 30mm beslag till 28 eller 26mm rep och 25mm beslagen till 22 eller 20mm rep. 

Ågerrätt gäller ej på specialbeställda varor. Rep och tågvirke är den enda kategorin som vi inte tar emot i retur. När du lägger en order på specialbeställda mått samtycker du till att vi skär till dina varor specellt för dig och att ångerrätten upphör därmed att gälla.