• Snabba leveranser
  • Billig frakt
  • Kvalitétsprodukter
Priser inkl. moms

Snöre till hobby, pyssel, makramé, dekorationer och sjömansarbeten.

Snören är något som alla använder och kommer i kontakt med i olika former. Vi har ett mycket trevligt sortiment av snöre av både naturmaterial och syntetmaterial. Generellt använder man oftast snöre av naturmaterial till dekorationer, makramé, pyssel, vävning, trädgården och andra hobbyverksamheter. Snören av syntetmaterial används om man behöver hög brottstyrka och lång hållbarhet vid utomhusapplikationer. Syntetmaterialen är perfekta för att binda och hänga upp saker då de är starka och beständiga mot fukt och nötning. För mer information om de olika materialen läs mer nedan eller på respektive produktsida.

Bomullssnöre finns i flera olika färger eller med oblekta (naturfärgade) garner. Våra bomullssnören är Svensktillverkade kvalitetsprodukter som är mycket sköna att hantera och arbeta med. Bomullssnöret är hårdslaget och tillverkat av fina bomullsgarner. Snöret används till vävning, makramé, textilarbeten, pyssel, möbeltapetsering, trädgårdsarbeten och mycket mer. 

Hampasnöre är den äldsta typen av snöre och har tillverkats i tusentals år. Hampasnören har länge varit ett universalsnöre som används inom möbelproduktion, sjömansarbeten, tagling av rep, dekorationer, knopar, vävning, textilindustri, trädgårdsarbeten och till diverse hobby och pysselarbeten. Hampa är ett naturmaterial som är skönt att hantera och smidigt att arbeta med. Hampan används normalt i inomhusapplikationer då rötbeständigheten är begränsad. Många gillar att använda hampasnöre för att binda växter då det förmultnar efter säsongen.

Tjärat hampasnöre användes traditionellt till sjömansarbeten, tagling, knopar och diverse applikationer på båtar och på land. Hampasnören och hamparep tjäras för att få en bättre beständighet mot fukt, saltvatten och solljus. Normalt börjar naturhampa ruttna ganska snabbt i utomhusmiljöer, genom att tjära minskar man hampans förmåga att absorbera fukt och mildrar solljusets påverkan på snöret. 

Sisalsnöre är ett tunt entrådigt garn från växten Sisalagave. Sisal har en mycket god beständighet mot röta och nötning jämfört med hampa och bomull och passar därför bra som bindgarn till utomhusapplikationer eller där man önskar extra styrka. Sisalsnöret är relativt hårt och "stickigt" att arbeta med och används därför inte till pyssel och hobby i någon större utsträckning.

Seaminggarn är tunna tvinnade snören av 100% lin. Seaminggarnen är sköna att hantera och används traditionellt till tagling, vävning, textilarbeten, stickning och mycket mer. Seaminggarnen finns i flera olika kulörer.