Rep till repräcken, dekorationer och rigg.

Våra rep är tillverkade av slitstarka naturmaterial eller syntetfiber. Repen används till dekorationer, hissanordningar, repräcken, rigg, ledstångar och inhägnader både inom och utomhus. Vi har rep i flera olika dimensioner med olika brottlast och användningsområden. 

Det naturliga hamparepet är utmärkt till trappräcken av rep. Den naturliga hampan är mycket skön att hålla, har ett naturligt utseende och har en svag naturlig doft av hampa. Hamparep används även till hissanordningar och dekorationer. För utomhusbruk rekommenderar vi att man använder syntetiskt hamparep, manilarep eller något annat syntetiskt rep som är mer motståndskraftigt mot röta. 

Skall man göra trappräcke, ledstänger, anspärrningar eller inhägnader av rep har vi flera olika repbeslag för snygga avslut och upphängningar. Valet av rep beror på önskad livslängd, hållbarhet och estitik. Hamparep är ett mycket bra val till repräcken och ledstänger inomhus medan syntetisk hampa, dekorline och tarline lämpar sig bättre för utomhusbruk. Manilarep är ett fibermaterial som har god rötbeständighet och kan därför användas både inom- och uomhus. Manilafiber är grova och används därför inte som trappräcke eller ledstång utan lämpar sig mer till dekorationer, avspärrningar, repstaket och inhägnader.

OBS! Rep/Tågvirke är flätade eller tvinnade fibrer som kan variera aningen i storlek beroende på var man mäter och hur man mäter repet. Till räcken, staket och inhägnader av rep rekommenderar vi att man använder våra 38mm beslag till 35mm rep, 30mm beslag till 28 eller 26mm rep och 25mm beslagen till 22 eller 20mm rep. 

Ågerrätt gäller ej på specialbeställda varor. Rep och tågvirke är den enda kategorin som vi inte tar emot i retur. När du lägger en order på specialbeställda mått samtycker du till att vi skär till dina varor specellt för dig och att ångerrätten upphör därmed att gälla.