• Snabba leveranser
  • Billig frakt
  • Kvalitétsprodukter
Priser inkl. moms

Fogmassa och tätningsmedel till bygg, måleri, marin och industri

PaintPro saluför fogmassor och tätningsmedel till industri, bygg, måleri, snickeri, marin och bilindustri. Våra produkter kommer från 3M och Dana Lim som båda är ledande inom lim och fogmassor till yrkesanvändare. Högpresterande produkter med god hållbarhet och användarvänlighet för maximal prestanda och perfekt slutresultat. Vi erbjuder bland annat konventionella akrylfogmassor, silikoner, polyuretaner, hybrider, epoxi och SMP-fogmassor.

Fogmassa är ett relativt brett område som där skillnaden mellan lim och tärningsmedel kan vara hårfin. Under kategori fogmassa har vi samlat produkter som enbart är fogmassor/tätningsmassor eller en kombination av fogmassa och lim. Det som karaktäriserar en fogmassa är dess böjbarhet och flexibilitet. En hög flexibilitet lämpar sig bättre till tätning medan en mer statisk produkt passar bättre till limning. Vi erbjuder flera olika sorters fogmassor som exempelvis polyuretanlim/PU-fog, silikonfogmassor, akrylfog, MS-hybrider, polyuretanhybrider och SMP-fog.

Målarfog / Latexfog här har vi samlat de vanligaste förekommande produkterna för generell tätning och försegling interiört. Produkterna används till tätning och fogning av skarvar, sprickor, genomföringar, kanter, lister m.m. Fogmassorna torkar snabbt och är alla övermålningsbara. Vidhäftningen är mycket god till alla förekommande byggmaterial.

Polyuretantätning 3M är världsledande inom sammanfogningsteknik och var en pionjär för polyuretankemi under 60-talet. Polyuretanerna från 3M används både som tätningsmassa och konstruktionslim och har en enastående beständighet mot gulning, sprickbildning, kemikalier, temperaturer och lösningsmedel. Med det breda utbudet av polyuretaner kan vi erbjuda något för alla sorters applikationer.

Silikonfog är bland de vanligaste produkterna inom bygg- och tillverkningsindustri. Silikonfogmassorna har i regel mycket god UV-beständighet och kan därför användas till tätning och försegling både inom och utomhus. Produkterna har ett lågt Shore A-tal vilket innebär att de är högelastiska och används därför enbart till tätning och försegling och inte till limning. Silikoner är det man använder till tätning i våtutrymmen som kök och badrum.

Marintätning här har vi samlat produkter som används vid byggnation och reparation av båtar och fartyg. Produkterna är utvecklade för extra krävande miljöer och tål kraftiga rörelser, fukt, saltvatten, UV-ljus och kemikalier. Fogmassorna är enkomponents polyuretaner som används till både limning och tätning, under och över vattenlinjen. Dessa produkter används även inom industri och bygg vid krävande applikationer där maximal styrka och hållbarhet önskas.

Specialfogmassor här har vi produkter som är utvecklade för specifika ändamål men som oftast kan användas till mycket annat. Här hittar man bland annat akvariesilikon, brandfog, glaslim, epoxifog, takfog, golvfog och andra specialprodukter.

Hybrider är kombinationer av olika fogmassor. Hybriderna har oftast bättre egenskaper jämfört med vanliga akrylfogmassor, polyuretaner eller silikoner. Hybriderna kan oftast användas som både lim och tätningsmassa och är övermålningsbara. Hybriderna används inom byggsidan som högpresterande fogmassa och inom industri för att täta och försegla paneler, karosser, containers m.m.