• Snabba leveranser
  • Billig frakt
  • Kvalitétsprodukter
Priser inkl. moms

Silikonfog med hög elasticitet, hållbarhet och fukttålighet.

Silikonfog används till allmän tätning och fogning i kök-, badrum- och andra våtrumsmiljöer. Gemensamt för alla silikonfogmassor är att de har en mycket god elasticitet, fuktbeständighet, minimal klimatpåverkan och utmärkt vidhäftning på nästan alla sorters underlag. Flera av våra silikonfogmassor är antimögelbehandlade för att kunna användas i våtutrymmen. Som ledande tillverkare i Skandinavien levererar Dana Lim och 3M produkter som är lättanvända och har en lång hållbarhet.

När man man väljer fogmassa ska man bland annat tänka på produktens Shore A-tal. Ett lågt tal innebär att fogmassan är elastisk, är rörelsen i materialet stor bör man välja en elastisk fogmassa. Silikonerna har alla ett lågt hårdhetstal vilket innebär en hög elasticitet och förmåga att följa rörelser utan att spricka eller lossna från underlaget. Silikonerna används aldrig till limning utan enbart till tätning, fogning, försegling och som kosmetika.

Våtrumssilikon 512 är en fukthärdande enkomponent silikonfog som är fungicidbehandlat för att kunna användas i badrum, duschrum, badhallar, storkök, omklädningsrum, kök och andra våtutrymmen. Mjukfogen klarar rörelser på upp till 25%, är kemikalietålig och mycket temperaturbeständig. Våtrumssilikonen finns i vitt, grått, transparent, svart, ljusgrå och pärlgrå. Shore A: 18-22. 

Byggsilikon 515 är till skillnad från våtrumssilikon 512 inte fungicidbehandlad och ska därför inte användas i våtrum. Byggsilikon 515 används till tätningsarbeten och fogningar inom bygg och industri där man ställer höga krav på kemikaliebeständighet, vidhäftning, elasticitet, temperaturbeständighet, fukttålighet och UV-beständighet. Tätningsmassan tål rörelser på +- 25% och klarar av temperaturer från -50°C upp till hela +150°C. Vidhäftningen är mycket god till plast, glas, ABS, rostfritt, kakel, målade ytor, aluminium, trä, masonite, MDF, HDF, betong, gipsskivor och mycket mer. Shore A 20.

Akvariesilikon 579 är specifikt utvecklad för maximal vidhäftning till glas och för att ge en stark och vattentät fog. Akvariesilikon används främst till akvarier och terrarier men kan även användas till andra tätningar av glasapplikationer. Fogmassan är testad och uppfyller följande standarder: ISO 11600 (G-25HM), ISO 11600 (F-25HM) samt kraven i DIN 32 622. Shore A 24.

Silikonfog Marine 3200 från 3M är en högpresterande silikonfogmassa som är speciellt utvecklad för krävande miljöer. Fogmassan har en god elasticitet och tål saltvatten, UV-ljus, höga temperaturer och kemikalier. Silikonfogen används både inomhus och utomhus. Shore A 21.

Glassilikon 517 är en elastisk och töjbar fogmassa som är specialutvecklad för fogning och försegling av glas. Vidhäftningen är mycket god mot svåra ytor som glas, härdat glas, aluminium, kakel, emalj och rostfritt. Fogmassan tål UV-ljus, höga- och låga temperaturer, vatten och kemikalier utan problem. Utmärkt val för både byggindustri och tillverkningsindustri. Glassilikon 517 ska inte användas som akvariesilikon. Shore A 15. Mjukfogen finns bara att köpa som transparent.

Silikonfog A 571 är en billig mjukfog som används till generella tätningar och förseglingar. Fogmassan är inte fungicidbehandlad men kan användas i badrum och kök. Även lämplig till generella tätningar av byggelement, genomföringar och längs lister. 571 tål fogrörelser på upp till 15%. Shore A 15. Mjukfogen finns bara att köpa som transparent.