Knivblad till mattknivar, byggknivar, tapetverktyg och brytbladsknivar.

För en effektiv skärning av olika typer av material krävs det ett vasst och slitstarkt knivblad. Tillsammans med ett brett utbud av yrkesknivar erbjuder vi ett stort sortiment med knivblad. Knivbladens stålsammansättning och slipning avgör dess skärpa och hållbarhet. För en yrkesman är tid pengar och därför kräver man knivblad som skär snabbt med en lång hållbarhet. Ett bra knivblad ökar effektiviteten och minskar slitaget på armar och axlar. 

Bryblad används till brytknivar och är perfekt till enklare skärarbeten på exempelvis lager och byggarbetsplatsen. Brytbladsknivarna är utmärkta för att skära i kartong, papper och plastfolie. Brytbladen är uppdelade i flera segment för att snabbt "bryta" fram en ny vass egg allteftersom knivbladets skärpa minskar. Olfas knivblad är världskännda för sin vassa egg och hållbara stål. Olfabladen kan användas för att skära i medelgrova material som gips och vissa mattor. 

Mattläggare, byggarbetare och takläggare använder raka och krokiga knivblad för att skära mattor, gips och papp. Knivbladen kombineras med mattkniv eller byggkniv och man får då en mycket hög prestanda och ergonomi. De slitstarka knivbladen är tillverkade av mycket styvt kolstål vilket ger en överlägsen prestanda, precision och hållbarhet.