• Snabba leveranser
  • Billig frakt
  • Kvalitétsprodukter
Priser inkl. moms

Målarollers för alla typer av färger och underlag.

Färgrollers används för att snabbt täcka stora ytor med färg. Målarrollern har idag ersatt målarpenseln vid många måleriarbeten på grund av dess effektivitet och mångsidighet. Utbudet av rollers är mycket stort och det finns rollermaterial för alla typer av underlag och färger. Vi har Sveriges största sortiment av färgrollers vilket bl.a. består av lackroller, takroller, väggroller, skumroller, filtroller, strukturroller, mohairroller, golvroller och flera olika sparroller. Våra målarrollers är tysktillverkade kvalitetsprodukter som utvecklats för yrkesmåleri och industri. Produkterna har en hög färgupptagning, är slitstarka, tål lösningsmedel och ger en perfekt yta.

Det finns fyra olika typer av rollers: miniroller/elementroller, midiroller, maxiroller och stickroller. Det som skiljer de olika målarrullarna åt är dess diameter och fästanordning.

Miniroller används tillsammans med elementbyglar/minibyglar. Dessa byglar har en tråddiameter på 6mm vilket passar den typen av rollers. En minirolelr har en mindre diameter jämfört med midi eller maxiroller vilket gör att man använder den på mindre ytor och svåråtkomliga ytor. Miniroller finns i 5, 10 och 15cm bredd.

Midiroller har en större diameter vilket gör att den håller mer färg. Maxirollers och stickrollers används för att måla stora ytor som golv, tak, vägg och fasad. Midiroller används tillsammans med elementbyglar/minibyglar.

Maxiroller är svetsad fast på ett rör och används tillsammans med en maxibygel. Dessa rollers används vid målning av större ytor som väggar, golv, tak och fasad. Den stora dimensionen gör att man snabbt täcker stora ytor med färg.

Stickroller har gavlar på sidan och en fästanordning i rollern och används tillsammans med en stickbygel. Denna roller har samma användningsområde som maxiroller men används ofta vid arbeten med tvåkomponentsfärg då bygeln har längre hållbarhet jämfört med maxibygel. En stickroller ger också bättre stabilitet jämfört med maxiroller.

Förutom konventionella rollers har vi ett stort utbud med specialrollers för olika ändamål. Specialrullarna är utvecklade för att snabbare och med bättre precision måla vissa typer av ytor och underlag. "Sparrollers" är ett mycket bra hjälpmedel för att måla hörn och längs tak-, vägg- och golvövergångar.