• Snabba leveranser
  • Billig frakt
  • Kvalitétsprodukter
Priser inkl. moms

Tapetborstar och tapetverktyg för tapetsering.

Tapetborstar och tapetverktyg används för att släta tapeter, väv, renoveringstapet, folie och för att pressa ur lim och luft. Vid tapetsering limmar man antingen direkt på tapeten eller på väggen. När tapeten är uppsatt måste man pressa fast den mot underlaget och fördela limet jämnt. Slätningen av tapeten tar bort luftbubblor, jämnar ut limskitet och säkerställer god vidhäftning mot underlaget. Normalt använder man tapetverktyg av plast till Easy-Up och väv och tapetborstar till papperstapet. tapetborstarna används även till Easy-Up men då främst för att pressa fast dem.

Tapetborstar används för att släta och trycka fast både papperstapet och Easy-Up. Borstarna är mjukare jämfört med ett plastverktyg vilket minskar risken för skada på tapeten. Papperstapet är ömtåligare jämfört med Easy-Up eller väv vilket gör tapetborsten mer lämpad för arbetet. Tapetborsten används både för att "trycka" fast tapeten och för att ta bort luftbubblor och släta tapeten. Tapetborstarna finns i flera olika kvalitéer, de dyrare tapetborstarna är tjockare och styvare vilket gör de enklare att arbeta med.

Tapetverktyg finns av röd eller vit plast. Tapetverktygen är mediumhårda vilket gör det enkelt att arbeta med och använda för att pressa fast tapet. Verktyget är spetsigt på sidorna vilket gör att man enklare pressar fast tapeten i hörn och längs lister. 

Hörnroller används för att pressa fast tapet, mattor, väv och renoveringstapet i inner och ytterhörn. Hörnrollern gör att man får god vidhäftning till ytor som annars kan vara svåra att arbeta med. 

Tapetskarvroller används för att pressa fast tapeten vid tapetskarvarna. Rollern är tillverkad av slät plast för att inte skada tapeten. Tapetskarvrollern kan förlängas med vanligt koniskt teleskopskaft vid arbeten på hög höjd. Tapetskarvrollern används även vid foliering, tejparbeten och limning.

Gummiroller har samma användsningsområde som tapetverktygen, man rollar över tapeten för att säkerställa god vidhäftning och jämn applicering av lim. Gummirollern har en hög vikt vilket gör det enklare att trycka fast tapeten.