• Snabba leveranser
  • Billig frakt
  • Kvalitétsprodukter
Priser inkl. moms

Rostskyddsfärg, metallfärg och plåtfärg för industri och marin.

Rostskyddsfärg och metallfärg används för att måla stål, järn, gjutjärn, plåt, aluminium, rostfritt och andra metaller. Korrosion kostar årligen samhället flera miljarder kronor och gör snabbt kraftig åverkan på konstruktioner som är dåligt behandlade eller inte behandlade alls. Vi saluför ett brett sortiment av rostskyddsfärg, metallfärg, epoxiprimer, zinkprimer, plåttakfärg och andra ytbehandlingssystem för järn, stål och metall. Våra färger kan användas till allt från rostskyddsmålning av broar och fasadelement till grindar, plåttak och avgassystem.

Rostux Metallfärg är en enkomponent polyesterbaserad färg som finns i svart, rött, grått, blått och vitt. Rostux är utvecklad för tungt rostskydd av ytor där man ställer höga krav på hållbarhet, temperaturbeständighet, elasticitet och beständighet mot kemikalier och lösningsmedel. Metallfärgen fungerar som primer, filler och slutstrykningsfärg och kan målas på redan rostiga ytor. Rostux bildar en helt vattentät färgfilm och penetrerar ytan för att motverka rost och rostspridning på redan rostiga ytor. Produkten innehåller rostskyddande pigment.

NM Stålprimer 270 är en tvåkomponent epoxiprimer innehållandes järnoxider och andra rostskyddande pigment. Epoxiprimern har en mycket god vidhäftning till järn, stål, plåt, koppar, gjutjärn och aluminium. Epoxifärgen bildar ett vattentätt skikt som förhindrar vatten och fukt att tränga sig igenom. Stålprimer 270 uppfyller kraven i TRVKB 10, tätskikt för broar, tabell 4. 

Isotrol Grund finns på sprayflaska eller som konventionell penselbar/sprutbar rostskyddsfärg på burk. Isotrol är ett mycket lättanvänt system för målning på stål- plåt och järn. Isotrol är en djupträngande färg som ger ett långvarigt skydd mot rost, slitage och UV. Lämplig för att ytbehandla exempelvis balkar, fordonsdelar, maskiner, verktyg, räcken, grindar, muttrar och bultar. 

Isoguard Pansar används som slutstrykningsfärg på järn, stål, plåt och metallytor som är grundade med Isotrol Grund eller med annan rostskyddsprimer. Rostskyddsfärgen ger ett långvarigt skydd mot korrosion, fukt, UV-ljus, slitage och kemikalier. Isoguard Pansar används även som grundfärg/primer på obehandlade ytor. 

Isotrol Takgrund är en alkyd- och linoljebaserad primer som används vid ommålning av plåttak. Grundfärgen är djupträngande, förseglar porer i ytan, motverkar rostbildning och tränger in i spalter och falsar. Dess unika penetrationsegenskaper ger långa underhållsintervall. Isotrol Takgrund används som primer före slutstrykning med Isotrol Taktäck eller som primer på obehandlade stål- och järnkonstruktioner. 

Isotrol Taktäck är en linoljealkydbaserad takfärg för plåttak och polyesterprimad plåt, järn och stål. Systemet byggs upp genom att man först grundar med Isotrol Takgrund för att sedan slutstryka med takfärgen. Systemet bygger upp en hållbar yta med mycket god slitstyrka, kulörbeständighet, korrosionsskydd, UV-skydd och fuktbeständighet.

Isoguard Aluminium är specialpigmenterad linoljealkydbaserad täckfärg lämplig till plåt, stål och metall. Systemet byggs upp genom att rostiga ytor och obehandlade ytor grundas med Isotrol Grund för att sedan slutmålas en eller två gånger med Isoguard Aluminium. Rostskyddsfärgen har en vacker metallisk kulör som ger ett långvarigt skydd mot solljus, fukt, rost och mekanisk nötning.

Järnmönja är en traditionellt tillverkad linoljefärg innehållande naturlig Hematit vilket är ett pigment som bildar en tät färgfilm. I kombination med linolja som har mycket goda penetrationsegenskaper på plåt, stål och järn får man ett bra rostskydd på grindar, räcken, plåttak, hängrännor, stolpar etc. Järnmönjan används som grundfärg och slutstrykningsfärg. Man kan även måla över järnmönjan med andra linoljefärger om man önskar en annan kulör.

Zinkprimer och 3M Zinkspray används som kallgalv på obehandlade järn och stålytor eller på tidigare galvaniserade ytor. Zinkprimern ger en elektrisk konduktiv yta som har extremt god beständighet mot korrosion, fukt, syror, lösningsmedel och kemikalier. Produkten innehåller 99% ren zink och tål temperaturer på upp till 500°C.