• Snabba leveranser
  • Billig frakt
  • Kvalitétsprodukter
Priser inkl. moms

Kontaktlim för alla sorters ytor och behov.

Kontaktlim från 3M och Dana Lim. Högpresterande limmer för sammanfogning av plast, trä, isoleringsmaterial, skumplast, läder, gummi, glas, keramik, skummaterial och mycket mer.  Kontaktlimmerna tål höga temperaturer, flera sorters lösningsmedel och kemikalier och ger en stark permanent fog som inte blir skör över tid.

3M Scotch Weld har tagit fram en serie vattendispergerade limmer som i många fall erbjuder samma egenskaper som de traditionella lösningsmedelsburna limmerna fast med trevligare arbetsmiljö som resultat. De nya limmerna från 3M Fast-Track 1000NF och Isoleringslim 49 visar att även vattendispergerade limmer kan torka snabbt. Båda limmerna är enkomponenslimmer med omedelbar vidhäftning. De sammanfogade delarna når hanteringsstyrka direkt efter sammanpressning. 

3M Scotch Weld 30 är ett tunnflytande vattenbaserat kontaktlim med mycket bra egenskaper för laminering och limning av textil, läder och skummaterial. Limmet har en hög omedelbar styrka och en öppentid på upp till 4 timmar. Scotch Weld 30 behålelr sin flexibilitet även efter det torkat. Vidhäftningen är mycket bra mot trä, kork, läder, filt, plast (även PP och hårda/feta plaster), flexibelt och styvt skum, högtryckslaminat, mattor, ytbehandlat stål, aluminium, glasull och stenull och expanderad polystyren (frigolit).

3M Fast Tack 1000NF är ett skumplastlim med snabb vidhäftningsförmåga och hög slutlig styrka. Fast Track har liknande egenskaper som limmer med lösningsmedel trots att den är vattenbaserad. Fast Track har en öppentid på 1-10 minuter och är omflyttningsbart i vått tillstånd. Fast Track är ett kontaktlim som används till exempelvis fordonsinredning, möbler, madrasser, stoppade möbler, skummaterial av polyuretan, polystyren och polyester, trä, plywood, träfanér, gips, segelduk, kanvas och isoleringsmaterial.

3M Scotch Weld 49 är ett vattendispergerat isoleringslim som ger de sammanfogade detaljerna hanteringsstyrka direkt efter sammanpressning. Limmet appliceras med spruta, roller eller pensel och ska till skillnad från konventionella kontaktlimmer bara appliceras på ena ytan. Limmets höga torrhalt gör att det räcker till upp till 20 m2. Med Scotch Weld 49 timmar man exempelvis ljuddämpande paneler i bildörrar, textil på glasfibervävsbeklädda skiljeväggar, isolering på tunnplåt, glasull och stenull, konstull, och flera andra material mot sig själva eller mot trä och metall. 

Dana Lim 281 är ett lösningsmedelsburet neoprenlim med mycket god vidhäftning till flera olika material. Limmet är tunnflytande och används till sammanfogning av både porösa och släta ytor. Kontaktlimmet ger snabbt en stark fog som tål fukt och höga temperaturer. Dana Lim 281 används av exempelvis för att limma mattor, limma tyg på skumplast, limma gummi mot gummi/metall/trä, limma träskivor mot element och mycket mer.