• Snabba leveranser
  • Billig frakt
  • Kvalitétsprodukter
Priser inkl. moms

Svarta färgpigment till färgtillverkning och infärgning av betong

Svarta pigment till färgning av betong, tillverkning av svarttjära, färgtillverkning, nyansering av puts, murbruk, kalkfärg och silikatfärg, tillverkning av glasyrer m.m. Järnoxidsvart är ett syntetiskt färgpigment med mycket god täckförmåga och kulörstabilitet. Järnoxidsvart är blandbart i vatten och olja och används vid tillverkning av svarta kulörer och infärgning av betong. Kimrök används mycket inom gummiindustri men även till nyansering av tjära och färg. Kimrök är finmalen sot och ger en blåsvart nyans. Bensvart är ett organiskt färgpigment tillverkat genom förkolning av djurben. Vi har även ett mörkgrått metallic-pigment som används som dekorativ tillsats i epoxy, lack och färg.

Skall man färga betong svart eller grått är järnoxidsvart det färgpigment som rekommenderas. Järnoxiden är blandbar med alla typer av färgpigment och bindemedel och har en mycket god täckförmåga och ljusstabilitet. Det går inte att färga betong svart utan man erhåller olika nyanser av grått. Järnoxidsvart används även till färgtillverkning, färga keramik, tillverkning av svarttjära samt för att tillverka glasyr. 

Kimrök och Bensvart är organiska pigment som framställs genom upphettning av ved och djurben. Färgpigmenten används till färgtillverkning och nyansering av färg. Både bensvart och kimrök får en blågrå nyans vid blandning med vitt.