• Snabba leveranser
  • Billig frakt
  • Kvalitétsprodukter
Priser inkl. moms

Rundpenslar, Anstrykare och Ovala Lackpenslar

Runda och ovala penslar används till allt från lackeringsarbeten till fasadmålning. Valet av pensel styrs till stor del av personlig smak men vissa rundpenslar fyller viktiga funktioner som andra penslar inte kan ersätta. Rundpenslarna har en lång tradition inom målerisammanhang och är uppskattade då de håller mycket färg, har en utmärkt precision och man får en mycket god kraft vilket underlättar utstrykningen av färgen. Vi har runda och ovala penslar av både svinborst och syntetborst beroende på vilket färgsystem man använder. 

Ovala Penslar används till generella måleri- och lackeringsarbeten. En oval pensel innehåller ofta mycket borstmaterial vilket gör att penseln håller mycket färg. Den ovala formen ger även en mycket god precision vid målning av exempelvis snickerier och längs lister. De stora modellerna används även vid målning av fasad, staket eller andra stora ytor.

Rundpenslar eller anstrykare, som de även kallas, används till både invändigt- och utvändigt måleri. De små storlekarna har en mycket god precision och används till exempelvis målning av snickeirer, lister, foder, spröjs och andra precisionsarbeten. De stora storlekarna #12-20 används för att måla fasad, vägg, staket och andra större ytor. En rundpensel kan lindas om i takt med att man sliter ner borsten.

Spröjspenslar har ett spetsigt borsthuvud vilket ger en överlägsen precision vid målning av trånga och detaljrika områden. Spröjspenslarna används exempelvis för att måla spröjs, lister, foder och mindre detaljer.