• Snabba leveranser
  • Billig frakt
  • Kvalitétsprodukter
Priser inkl. moms
VISAR 1-50 (66)1 2 Sista 100 per sida

Borstar till hushåll, lantbruk, industri och storkök.

Välkommen till Sveriges största och bästa sortiment av borstar. Här hittar ni storsäljande produkter till rengöring i hemmet, butiken, kontoret eller industrilokalen samt nischade produkter för rengöring av exempelvis färgsprutor, altaner och maskiner. De flesta av våra borstar är tillverkade i Sverige eller Tyskland för bästa prestanda och hållbarhet. 

Sopborstar och sopkvastar används vid rengöring av större ytor. Sopborstarna finns med trä- eller plastrygg och med flertalet olika borstfiber. En sopborste (även kallat golvdammborste) är oftast bred (30-100cm) och har en låg profil. Sopborsten används främst till rengöring av medelstora- och stora ytor som industrigolv, kontorslokaler, idrottshallar, trädäck och golv. En sopkvast kännetecknas av sin höga profil och smala utformning. En sopkvast är i regel 20-40cm och har längre borstfiber jämfört med sopborsten. Sopkvasten används till små- och medelstora ytor som trappor, gångvägar, perronger, bryggor etc. 

Skurborstar används främst till rengöring och sopning av små- och medelstora ytor. Skurborsten har kortare borstfiber vilket gör att den rengörande förmågan ökar. Skurborstar finns i två utföranden: "levanger" och "panelborstar". En skurlevang används oftast tillsammans med skaft vid rengöring av större ytor. Panelborsten är alltid handhållen och används till skurning av mindre ytor som möbler, snickerier, golv, inredning etc.

Tvättborstar används till rengöring av fasad, altan, båt och andra ytor före oljning och måleri. Flera av tvättborstarna kan kopplas till högtryckstvätt för att snabbt och effektivt rengöra stora ytor. 

Stål- och mässingsborstar används till rengöring av stål, metall, sten, betong och järn samt till hårt smutsade fasader och altaner. Stålborstarna finns med olika styvhet på borsten vilket gör att man kan använda dem till flera olika områden. Stålborstarna är mycket effektiva för att avlägsna rost, oxidering, löst sittande färg, smuts, mögel, alger, tjära, lim och andra svåra beläggningar.

Diskborstar används till rengöring av mindre ytor och objekt. Våra diskborstar är det bästa man kan hitta på marknaden och har en hållbarhet som ej går att jämföra med det man köper i handeln. Diskborstarna finns med trä- eller plastskaft och flera olika borstmaterial.

Handdammborstar används fört att sopa damm och partiklar från mindre ytor. Borstarna finns med mjuk borstfiber för exempelvis spackeldamm och fin smuts eller med styv borstfiber för grovt byggdamm. Handdammborstarna finns med flera olika skaftmodeller och former.

Miljöborstar här har vi samlat borstar som kan steriliseras i autoklav. Dessa borstar är speciellt utvecklade för sjukhus, laboratorier, slakterier, bagerier, livsmedelsproduktion, djurstallar och andra arbetsplatser där det ställs höga krav på hygien. Miljöborstarna är tillverkade helt i plast för att motverka ansamling av smuts och bakterier.

Hygienborstar är framtagna för att skrubba hud och djur. Borstarna har en rygg av trä och naturfiberborst eller syntetborst. 

Måleri och yrkesborstar används till speciella områden inom måleri och hantverk. Här har vi speciella borstar till tapetsering, slamfärg, tjära, asfaltsarbeten och måleri.