• Snabba leveranser
  • Billig frakt
  • Kvalitétsprodukter
Priser inkl. moms

Marina fogmassor och limmer. Över/under vattenlinjen.

I över 40-år har 3M varit ledande på fogmassor, tätningsmedel och limmer till marinindustrin. Den första produkten var polyuretanlim 5200 som än idag är den ledande fogmassan inom marin- och tillverkningsindustri. 5200 är ett extremt starkt polyuretanlim som bl.a. används till limning av däck mot skrov, tätning och limning ovan och under vattenlinje, tätning av köl och mycket mer.

3M är världsledande inom lim och fog och tillverkar kvalitetsprodukter för yrkesanvändare som ställer krav på hållbarhet och användarvänlighet. Till marina applikationer ställs det extra krav på flexibilitet, styrka och väderbeständighet. Fogmassorna/limmerna som används på båten måste tåla exempelvis temporära drivmedelsspill, saltvatten, fukt, vatten, UV-ljus, vibrationer, slag och mycket mer. Med 3M Marine får man en produkt som håller för allt naturen kan utsätta dig för. Fogmassorna/limmerna är även populära inom industrin där de används för att foga, täta och limma karosser, paneler, containers, byggnadselement och kompositdelar.

I detta segment har vi samlat de produkter vi tycker behövs till båten. 5200 och 4200 är polyuretaner som används över och under vattenlinjen. 5200FC är det starkaste limmet vi har och ger en mycket stark fog med extrem hållbarhet och fogstyrka. 4200FC är också ett mycket starkt lim som används över och under vattenlinjen. 4200Fc är mer flexibelt jämfört med 5200FC och passar därför bra även till tätningar och generell fogning.

3200 är en silikonfog som används till generella tätningar över vattenlinjen, både interiört och exteriört. Polyuretanlim 590 är speciellt framtagen till limning/fogning av glas.

Läs mer om 3M's marina fogmassor HÄR