• Snabba leveranser
  • Billig frakt
  • Kvalitétsprodukter
Priser inkl. moms

Kapskivor till stål, metall, järn, gjutjärn, rostfritt, aluminium m.m.

Kapskivor används tillsammans med vinkelslipmaskin för att kapa stål, plåt, metall, järn, gjutjärn, rostfritt, aluminium och andra metaller. Vid yrkesmässig kapning krävs det en hög kvalitet för att få ett snyggt resultat och för att minska risken för kontaminering av ytan som kapas. Våra kapskivor från 3M och Mirka är marknadens bästa produkter och används av allt ifrån bilverkstäder till tung stålindustri. För bästa prestanda rekommenderar vi att man använder en vinkelslipmaskin med kraftfull motor.

Vi har kapskivor i flera olika dimensioner och tjocklekar för olika industrier och ändamål. Dimensionerna går från 75mm upp till 230mm och finns att köpa med tjocklek från 1,0mm till 3,0mm. 75mm skivorna används av exempelvis bilverkstäder för att kapa plåt och stål. 75mm skivorna passar särskilt bra till precisionsarbeten. 125mm skivorna är de vanligaste förekommande och står för 80% av all försäljning. 125mm skivorna används till generella kaparbeten inom flera olika branscher. 180mm och 230mm skivor passar särskilt bra vid kapning av tjocka balkar och andra större objekt. 

Tjockleken på kapskivan avgör hur "snyggt" snitt man får och hur länge den håller. 1mm skivorna är de vanligaste i de mindre dimensionerna och ger det snyggaste snittet. Vid kapning av tjockare material går man ofta över till grövre skivor då de har en längre hållbarhet.

3M Cubitron II är marknadens överlägset mest effektiva kapskiva. Med Cubitron II kapar man stål, järn, rostfritt, plåt, mjukstål och alla andra metaller. Cubitron II är en unik keramisk slipmineral som är precisionsformad till triangulära slipmineraler. Till skillnad från andra slipmaterial "skär" Cubitron II likt en kniv. När mineralen tappar skärpa bryts den sönder och en ny spetsig topp kommer fram. Slipmineralens egenskaper för att man skär snabbare, kallare och med lägre tryck jämfört med andra slipmaterial. Cubitron II är "järnfri" och har ett järn-, svavel- och klorinnehåll under 0,1% vilket ger ett renare resultat. 

3M Inox är en billig skiva utvecklad för enklare kaparbeten. Inox har slipmineraler av aluminiumzirkon och en vävarmerad rygg. 3M Inox är framtagen för kapning av rostfritt, järn och stål. Kapskivan är "järnfri" och har ett järn-, svavel- och klorinnehåll under 0,1% för ett renare resultat.

Mirka M-PRO är en extra slitstark kapskiva utvecklad för industriellt bruk där det ställs höga krav på effektivitet och hållbarhet. Kapskivan används tillsammans med kraftfulla maskiner för optimal prestanda. M-PRO kapar rostfritt, syrafast stål, järn och flera andra metaller. 

Mirka M-FIX är en billig kapskiva för storförbrukaren. M-FIX används främst till kapning av vanligt konstruktionsstål. M-FIX är en medelhård skiva med hög prestanda sett till priset.

Mirka M-CUT är en allroundskiva utvecklad för verkstäder, metallindustri, reparatörer, bygg och liknande. M-CUT används bl.a. till stål, järn, plåt, tunnplåt, syrafast stål och rostfritt.