• Snabba leveranser
  • Billig frakt
  • Kvalitétsprodukter
Priser inkl. moms

Latexfog och hybridfog till tätning och försegling.

Under kategori latexfog och målarfog har vi samlat elastiska fogmassor som används som generella fog- och tätningsmassor. Produkterna är utvecklad för främst måleri och byggsidan och används för att täta, försegla och som kosmetika på ställen där man vill dölja glipor och springor. De flesta "målarfogmassor" är akrylbaserade, vi har även en hybridfog (Byggfog Sealflex 522) och polyuretaner från 3M. Dessa produkter fäster på de flesta byggmaterial såsom gipsskivor, masonit, trä, PVC, metall, betong, MDF, HDF, glasfiberväv och mycket mer.

Danaseal Interiör 521 är en starkare fogmassa jämfört med 504, 522 och 558 men med mycket god elasticitet. Danaseal 521 är en så kallas silanmodifierad polymer (SMP) som kombinerar silikonets beständighet och flexibilitet med polyuretanets vidhäftning för optimal torktid, flexibilitet, kulörstabilitet, övermålningsbarhet och temperaturbeständighet. Fogmassan ska användas interiört och är övermålningsbar med alla vattenbaserade system och de flesta oljebaserade.

Danaseal Akrylfog 504 är målarnas favorit till försegling och tätning av byggelement. Fogmassan har minimal krympning efter applicering vilket gör att man får snygga fogar. Akrylfogmassan används till fogning omkring dörrar och fönster, genomföringar, längs lister, kanter och hörn på gipsväggar och andra byggelement, fogning av karmar och fotlister och mycket mer. Akrylfog 504 är avsedd för interiört bruk.

Målarfog 558 är en billig akrylfogmassa till fogning och tätning av glipor och sprickor. 558 har minimal ihopsjunkning efter applicering och är mycket snabbtorkande. Målarfogen är övermålningsbar med de flesta färgsystem. Vidhäftningen är bra till gips, trä, spånskivor, laminat, MDF, HDF, målade ytor, betong, tegel och flera plaster.

Byggfog Sealflex 522 är en högpresterande fogmassa baserad på hybridpolymer. Sealflex har en mycket god flexibilitet, täthet, seghet och vidhäftningsförmåga jämfört med konventionella akrylfogmassor. Sealflex används till applikationer både inom-och utomhus och har en mycket god fukt och UV-beständighet.