• Snabba leveranser
  • Billig frakt
  • Kvalitétsprodukter
Priser inkl. moms

Spackelverktyg för alla sorters arbeten. Kvalitetsprodukter för proffs.

Här har vi samlat produkter som används till utjämning och applicering av olika typer av massor. För ett bra resultat vid spacklingsarbeten krävs det ett verktyg med ett starkt och formstabilt blad som inte deformeras eller skadas under arbetet. De flesta av våra spackelblad är tillverkade av härdat stål eller rostfritt stål för bästa hållbarhet och slutresultat. Vi har allt man kan tänkas behöva för spackling och lite därtill. För mer information se respektive kategorisida eller läs nedan.

Bredspacklar används både till bredspackling av tak och väggytor samt till spacklningsarbeten av mindre ytor. Vi har konventionella bredspacklar som används för hand och vi har mer avancerade spackelspadar som används tillsammans med teleskopskaft. På denna kategorsida hittar man allt man behöver för spackling av golv, väggar, tak och snickerier.

Stålspacklar karaktäriseras av deras raka skaft och långa stålblad. Dessa spacklar används vid spackling av mindre ytor men är framförallt populära för att skrapa, hugga och mejsla trä, färg, lim, kitt, fogmassa, asfalt, tjära etc. En stålspackel med styv klinga är ett universalverktyg som målare och byggarbetare alltid har på sig. Vi har stålspacklar i flera olika modeller med olika styvhet på klingan.

Tandade spacklar används primärt för att applicera lim, fix och spackelmassor på golv. De tandade spackelspadarna finns med flera olika sorters tandning för olika sorters lim och massor. Vid applicering av golvlim används ofta limspridare med speciella blad, vi har över 30st olika tandprofiler för alla sorters limmer. Vi har även tandade spacklar med bredd upp till 60cm för flytspackling av golv, applicering av epoximassor och andra golvbeläggningar.

Gummispacklar har flera olika användningsområden och är speciellt bra där man vill vara skonsam mot underlaget. Vid spackling av skador på karosser används ofta gummispacklar för att inte skada och repa övriga ytor. Spackelgummin är också bra vid applicering av lack på golv. 

Japanspackel används vid reparationsspackling av mindre ytor och där det är svårt att komma åt med en vanliga spackel. Japanspacklarna karaktäriseras av sina långa stålblad och små handtag. Japackspacklarna har flexibla blad och används vid spackling av kaross, möbler, dörrar, snickerier, båtdetaljer etc.

Foggummi används primärt för att glätta och släta fogmassa. Vid fogning applicerar man fogsträngen och bearbetar fogmassan för att få en snygg finish. Ett foggummi används som skrapa och ger fogen en snygg och slät profil. Vi har foggummin i flera olika modeller för olika fogbredder och profiler. Foggummin är oftast tillverkade av silikon vilket gör att fogmassan inte fastnar. Fogglättare används till silikonfog, akrylfog, polyuretaner och hybridfog. 

Kittknivar används för att släta och profilera fogen vid kittning an fönster. Kittknivarna används för att släta och skrapa fönsterkittet och göra snygga hörn. Vi har Sveriges största sortiment av kittknivar för yrkesmän. Knivarna finns med flera olika profiler, stålblad och skaft.