• Snabba leveranser
  • Billig frakt
  • Kvalitétsprodukter
Priser inkl. moms

Lackpenslar i flera olika modeller. Syntetborst och svinborst.

Lackpenslarna finns i flera olika modeller med de vanligaste förekommande borsttyperna. Våra målarpenslar är utvecklade för yrkesmålare som ställer höga krav på hållbarhet, finish, användarvänlighet och ergonomi. Vi erbjuder ett komplett sortiment av penslar för både olje- och vattenbaserade färger. Generellt gäller tumregeln att man ska använda syntetborts till vattenbaserade färger och svinborst (naturborst) till oljebaserade färger. För mer information om våra lackpenslar läs nedan eller på respektive produktsida.

Lackpenslar är de mest sålda penslarna och används inte enbart till lack, som namnet kanske antyder, utan är en populär modell som används till allt möjligt. Lackpenslar används främst till måleriarbeten av små- och medelstora ytor men är mycket populär som komplementerade pensel vid målning av väggar, tak, golv och fasad. Lackpenseln karaktäriseras av sin platta utformning och kraftiga infattning vilket gör att den hållar mycket färg samtidigt som man får en utmärkt precision. Kombinationen gör att den passar till finare måleriarbeten och som komplementerade "sparpensel" vid målning av större ytor.

Vilken pensel ska jag använda? Valet av pensel styrs primärt av vilken sorts färg man ska måla med. Till vattenbaserade färger passar syntetborst bäst och till oljebaserade färger passar naturborst bäst. Syntetborsten är mjuk och har en mycket bra slitstyrka, precision och ger en slät yta. Naturborsten är styvare och håller mer färg.

Flat lackpensel är den klassiska modellen och används till flera sorters arbeten. Den har ett kort skaft och rakt borsthuvud. 

avgör till stor del hur slutresultatet blir av ditt måleriarbete. Penseln avgör till stor del hur snabbt arbetet fortlöper, vilken yta man får, hur god precision man får och hur lång hållbarhet penseln har. En riktigt bra pensel "håller" mer färg, spretar inte, har en lång hållbarhet och applicerar färgen jämt. 

De flesta penslarna är tillverkade av antingen syntetmaterial eller svinborst. Generellt använder man syntetborst till vattenlösliga akrylatfärger och alkydfärger och svinborstpenslar till traditionell oljefärg, klarlack, rostskyddsfärg, epoxifärg, silikatfärg och slamfärg. 

Lackpenslarna finns i flera olika modeller vilka har olika egenskaper och användningsområden. Den klassiska raka lackpenseln används vid lackering och målning av möblar, snickerier och andra små- och medelstora ytor. Även lämplig som komplement till vinkelpensel eller fasadpensel vid målning av större ytor. Fönsterpensel har ett snedställt borsthuvud vilket ger en mycket god precision. Lämpligt vid målning längs lister och foder.