• Snabba leveranser
  • Billig frakt
  • Kvalitétsprodukter
Priser inkl. moms

Konstruktionslim och montagelim från Dana Lim och 3M.

Under kategori montagelim och konstruktionslim har vi samlat produkter som används för permanent fastsättning av olika byggmaterial och industrikomponenter. Konstruktionslim ges produkter som har en fogstyrka med skjuvhållfasthet på minst 7MPa vid + 24°V. Montagelim är en mer generell benämning på konstruktionslim och andra limmer som används till permanent sammanfogning av två ytor. Limmerna är starka och hållbara och anpassade för sammanfogning av flera olika material. Limmerna kommer från 3M och Dana Lim vilket gör att man kan vara säker på en jämn kvalitet i toppklass.

Med våra konstruktions- och montagelimmer kan man sammanfoga nästan alla sorters material. Vi har speciallimmer för bl.a. glas, sten, betong, plastfolie, ABS, PVC, akrylplast, metall, stål, gips, polystyren, polyuretan, ångspärr, aluminium, rostfritt och trä. Limmerna har en mycket god beständighet mot åldring och är lätta att använda.

Cool Tack 286 är ett neutralt fukthärdande lim med mycket god vidhäftning mot flertalet material. Cool Tack är ett allroundlim inom bygg och industri och ger en stark och hållbar fog. Montagelimmet används till applikationer både inom- och utomhus och tål fukt, UV-ljus och stora temperaturvariationer. Vidhäftningen är mycket god till betong, plast, glas, trä, metall, mursten, målade ytor, MDF/HDF, gipsskivor, cellplast, eternit och de flesta andra byggmaterial. Shore A 60.

Ankarmassa Power Anchor 287 är ett tvåkomponentslim som används till fastsättning och inkapsling av byggelement. Kemankaret har utmärkt vidhäftning till natursten, betong, lättbetong, byggsten, tegel, mursten och leca block. Ankarmassan fäster exempelvis bultar, perfohylsor och andra byggmaterial.

Folielim 298 är specialutvecklat för limning av ångspärrande byggfolie mot reglar och byggmaterial som betong, trä, sten och puts. Med folielim slipper man använda spikpistol för monteringen av ångspärr vilket sparar både tid och pengar.

Gipslim 297 är utvecklat för att montera gipsskivor mot stål- och träprofiler. Med Dana Lims gipslim sätter man snabbt upp väggpaneler och minskar förbrukningen av skruv och spik. Limmet är tixotropt vilket gör att man kan limma vertikala reglar utan rinning.

Stuckaturlim 296 är ett vattenbaserat lim som används till fastsättning av stuckaturer och takrosetter. Limmet har en mycket god vidhäftning till polyuretan och polystyren. Stuckaturlimmet används även till spackling av skummaterial och trä. Montagelimmet gör fastsättningen enkel och minskar behovet av skruv och spik. 

För specifik information om polyuretanlimmerna se produktsidan eller kategorisidan för polyuretanlim.