• Snabba leveranser
  • Billig frakt
  • Kvalitétsprodukter
Priser inkl. moms

Köp och leveransvillkor

Köpvillkor

1. Köpvillkor

Följande köpvillkor gäller vid försäljning av www.paintpro.se Sverige AB, organisationsnummer 559014-9414 (nedan kallat Paintpro.se). Vid beställning träffas avtal om köp när kunden accepterar våra köpvillkor i kassan. Paintpro.se bekräftar beställningen automatiskt genom en orderbekräftelse till angiven e-mailadress. Du har som privatperson alltid rätt att häva köpet utan kostnad fram till att varan är skickad, företag har inte rätt att häva köp även om beställning inte är skickad. Paintpro.se har ägande och återtaganderätt till samtliga produkter tills dess att fullständig betalning har mottagits från kund. För att handla hos oss måste du vara 18 år och paintpro.se måste kunna fastställa kundens bostadsadress. 

2. Priser

Priserna på hemsidan visas inklusive 25 % moms om annat ej anges. Vi reserverar oss för felaktiga priser och skrivfel som för till exempel väsentligt ändrade råvarupriser, valutaförändringar eller ändrad moms. Skulle priset ändras har kunden rätt att utan kostnad häva köpet.

3. Frakt

3.1 Frakt till utlämningsställe kostar 79,00 kr inklusive moms (63,20 kr exklusive moms). Skickas till närmsta paketombud. Du som mottagare måste hämta ut paketet inom 6 dagar. 

3.2 Direktleverans till företag. Fraktkostnad 189 kr inklusive moms (143,20 kr exklusive moms). Detta alternativ gäller enbart företag. Mottagaren måste vara på plats vardagar mellan 08.00 - 17.00.

3.3 Direktleverans till privatpersoner. Fraktkostnad 439 kr inklusive moms (351,20 kr exklusive moms). För både privatpersoner och företag. Mottagaren måste vara på plats mellan 08.00 - 17.00. DHL skickar ut ett sms med förslagna leveranstider. 

4. Betalningsalternativ/betalningsvillkor

För privatpersoner

4.1 Kortbetalning
Vi använder Klarna för säkra kortbetalningar.

4.2 Faktura                                                                                                                              

Vi debiterar inga administrativa avgifter vid köp mot faktura. Vid betalning med faktura förfaller fakturan till betalning efter 31 dagar. Läs mer om Klarna faktura HÄR.

4.3 Delbetalning

Med Klarna Konto kan du själv välja hur mycket du betalar per månad. Med Klarna Konto samlar du alla fakturor på ett ställe. Du kan välja att delbetala i 6, 12 eller 24 månader. Vid betalning med Klarna Konto debiterar vi en avgift på 19kr exkl moms vid ordervärde under 150kr exkl moms. Beställningar över 150kr exkl moms är avgiftsfria. Läs mer om Klarna Konto HÄR.

För företag

4.3 Svenskregistrerade företag, kommuner och statliga verk kan efter godkänd kreditkontroll handla mot 31 dagars faktura. Kreditkontrollen görs manuellt av oss efter lagd order i webbutiken. Faktura skickas som PDF-faktura, ange e-mailadress till fakturaavdelning om sådan finns. Vid försenad betalning utgår dröjsmålsränta med 12% samt påminnelseavgift på 50kr. Lägsta ordervärde vid köp med företagsfaktura är 500kr exkl moms.

4.4 Företag kan även handla med VISA eller Master Card. Företag kan även handla genom Klarna Faktura eller Klarna Konto och får då delbetala i 6, 12 eller 24 månader. För information om betalning med kontokort eller Klarna se del 4.1, 4.2 och 4.3.

5. Leveranser

Beställningar som görs före klockan 16.00 på helgfri vardag behandlas samma dag och levereras normalt inom 2-5 dagar inom Sverige. Kunden har alltid rätt att häva köp utan kostnad om inte varan finns i lager. Paketen levereras av DHL som post eller direkt till arbetsplats/lager/kontor/hem. Fraktkostnaden varierar beroende på fraktsätt, vänligen se våra fraktvillkor för mer information.

6. Leveransförseningar

Ibland uppstår leveransförseningar från våra leverantörer utom vår kontroll. Det kan till exempel ske då en leverantör inte kan fullfölja sina leveransförpliktelser mot oss eller problem i tillverkningsprocessen. Om det inträffar frånsäger vi oss ersättningsansvar till kunden för den skada som förseningen åstadkommit. Du kan lita på att vi alltid meddelar dig om leveranser drar ut på tiden. Privatpersoner har rätt att häva köp fram tills dess att vi bokat transport. Företag, enskilda firmor, statliga- och kommunala bolag, organisationer har inte rätt att ångre köp efter lagd beställning.

7. Transport

Paintpro.se ansvarar för transport till dig som kund. Vårt ansvar exkluderar påverkan av värder som kan skada produkten. Vid köpt av frostkänsliga produkter är det kundens ansvar att säkerställa att temperaturen inom Sverige är tillräcklig för att frakta produkten. Vi tar inget ansvar för produkter som skadats av kyla. Ni och transportföretaget står för risken vid eventuell retur till oss.

8. Skadade varor

När du får dina varor är det viktigt att du kontrollerar din beställning direkt. Har du mottagit en felaktig eller skadad vara, kontakta oss så snart som möjligt via e-post till info@paintpro.se 

9. Ångerrätt och öppet köp

9.1 Privatkunder har enligt distansavtalslagen rätt till 14 dagars ångerrätt. Detta innebär att du som kund har rätt att ångra ditt köp inom 14 dagar efter det att du har tagit emot varan. Återsänd vara måste vara oanvänd och i sin originalförpackning. Förpackningar för personlig skyddsutrustning får ej öppnas för att testa eller granska produkten. Vid utnyttjande av ångerrätt/öppet köp står kunden för returfrakten.

9.2 Ågerrätt gäller ej på specialbeställda varor eller varor markerade som beställningsvara. När du lägger en order på specialbeställda mått samtycker du till att vi skär till dina varor specellt för dig och att ångerrätten upphör därmed att gälla. 

9.3 Ågerrätt gäller ej för företag eller organisationer. 

Vid retur ber vi er kontakta kundtjänst på info@paintpro.se för vidare information om returhantering. Vid returnering av vara återbetalar vi beloppet inom 14-dagar från att vi mottagit paketet. Återbetalning sker till samma konto som betalning gjorts på om inte annat anges.

10. Reklamationer 

Om du vill reklamera en skadad eller felaktig produkt ber vi dig kontakta oss via e-post för vidare instruktioner. Meddela oss helst via e-post info@paintpro.se innan du skickar något. Lägg med fakturan/kvittot så vi kan identifiera returen. Kom ihåg att du ansvarar för frakten till oss.

11. Återbetalningar

Återbetalning sker normalt till samma bankkonto som köpets genomförts från. Summan återbetalas alltid till samma konto som använts vid köpet och snarast möjligt från det att vi har mottagit och godkänt returen.

12. Reservationer

Vi reserverar oss för ändringar i priser till följd av stora prisavvikelser från våra leverantörer, felskrivningar eller andra fel som ligger utanför vår kontroll. Läs mer om oförutsedda händelser under Force Majeur nedan. 

13. Integritetspolicy och hantering av personuppgifter

13.1 Denna policy avser personuppgifter och beskriver hur www.paintpro.se Sverige AB, organisationsnummer 559014-9414, samlar in, lämnar ut och lagrar dina personuppgifter. Integritetspolicyn gäller när ni som kund handlar produkter av Paintpro.se. Med vår policy vill vi att ni som kunder ska känmna er trygga med oss och visa att vi tar ansvar enligt gällande lagar och gällande moral och etik.

13.2 Paintpro.se personuppgiftsansvarig för att Paintpro.se behandlar dina personuppgifteer enligt gällande lagstiftning.

www.paintpro.se Sverige AB

Ulricehamnsvägen 2

51460 DALSTORP

info@paintpro.se

031-225599

13.3 När du besöker vår webbsida, handlar hos oss, prenumererar på nyhetsbrevet, skapar ett paintprokonto eller kontaktar vår kundservice behöver vi samla in och behandla dina personuppgifter. Vi samlar in denna information för att kunna erbjuda den service och funktionalitet som förväntas och för att kunna fullgöra vår del avett  köpeavtal.

13.4 Vår datapolicy innebär att vi sparar och hanterar så lite av dina uppgifter som möjligt. Det betyder att vi bara använder de uppgifter som är nödvändiga för att bearbeta din beställning och upprätthålla kommunikationen med dig.

13.5 Följande uppgifter samlar vi in. Namn, Adress (leverans och fakturaadress), E-mail, Telefonnummer, Kundnummer, Köphistorik, IP-nummer och information om användning av webbplatsen. 

13.6 För att kunna bearbeta din beställning fullständigt överlämnar vi dina uppgifter till våra samarbetspartner, t.ex. DHL, Unifaun och Klarna.

13.7 När du besöker vår hemsida sparar vi följande uppgifter av administrativa och tekniska skäl: typ och version av använd webbläsare, datum och tid för besöket och din IP-adress. Dessa uppgifter blir anonymiserade och används för vår statistik och för att vi ska kunna förbättra vår internet- och onlinetjänst. De anonymiserade uppgifterna separeras från dina personliga uppgifter, sparas i ett säkert system och kan inte kopplas till en specifik person. Detta innebär att dina personliga uppgifter alltid förblir skyddade.

14.Sammanställning av personuppgiftshantering

14.1 Hantera beställning inklusive notiser och efterföljande support. Exempel: För att leverera, erbjuda betal- och lev.- alternativ, hantera reklamations- och garantiärenden, besvara tekniska frågor. Rättslig grund: Fullgörande av avtal om köp. Lagringstid: 10 år efter genomfört köp. Typ av personuppgifter som sparas: Namn, adress, e post, telefonnummer, orderinformation, leveransinformation, betalinformation, andra personuppgifter som lämnas vid kontakt med oss.

14.2 Fullföljande av lagkrav Exempel: garantiåtaganden, konsumentlagstiftning, produktsäkerhet, bokföring
Rättslig grund: Fullgörande av rättslig förpliktelse. Lagringstid: Så länge som tillämplig lag kräver, t.ex. 7 år enligt bokföringslagen. Typ av personuppgifter: namn, adress, e post,          telefonnummer, orderinformation, leveransinformation, betalinformation.

14.3 Registrering av konto.Typ av personuppgifter som sparas: namn, adress, e post, telefonnummer, orderinformation, leveransinformation, användning av webbplats, andra personuppgifter som lämnas vid kontakt med oss.

14.4 Marknadsföring av produkter och tjänster. Exempel: Skicka relevanta erbjudanden via e post eller SMS på liknande produkter och tjänster, visa produktrekommendationer, genomföra kampanjer och events mot visst kundsegment. Rättslig grund: fullgörande av avtal om köp och samtycke. Lagringstid: 8 år efter genomfört köp eller tills samtycket återkallas. Typ av personuppgifter: namn, adress, e post, telefonnummer, orderinformation, leveransinformation, användning av webbplats, andra personuppgifter som lämnas vid kontakt med oss.

14.5  Utveckling av företagets tjänster och produkter, och analyser av kundkollektivet i stort. Exempel: Analyser av användarupplevelse, analyser av sortiment. Rättslig grund: Berättigat intresse
Lagringstid: 8 år efter genomfört köp. Typ av personuppgifter: namn, adress, e post, telefonnummer, orderinformation, leveransinformation, betalinformation, användning av webbplats.

14.6 Förhindrande av missbruk av tjänst och stävjande av brott. Exempel: förhindra bedrägerier, förhindra olovlig åtkomst till konton. Rättslig grund: Fullgörande av rättslig förpliktelse alt. berättigat intresse 
Lagringstid: Så länge som tillämplig lag kräver. Typ av personuppgifter: namn, adress, e post, telefonnummer, orderinformation, leveransinformation, betalinformation.

14.7 Hur skyddas personuppgifterna? Paintpro.se har vidtagit alla nödvändiga säkerhetsåtgärder för att skydda dina personuppgifter och du kan känna dig helt trygg när du lämnar personuppgifter till oss. Vi hindrar otillbörlig åtkomst, spridning och förändring, bl.a. genom att spara personuppgifter i databaser som är skyddade genom behörighetsstyrning och brandvägg. Vid kommunikation kring dina personuppgifter till partners finns alltid personuppgiftbiträdesavtal i grunden och kommunikationen är krypterad.

14.8 Lämnas personuppgifterna ut till någon? Paintpro.se lämnar bara ut dina personuppgifter till nödvändiga samarbetspartners eller koncernbolag med personuppgiftsbiträdesavtal. Exempel på samarbetspartners är bolag som utför tjänster för Paintpro.se räkning inom t.ex. leverans, betalning och kommunikation. Dessa samarbetspartners hanterar endast dina personuppgifter i syfte att se till att vi fullföljer våra åtaganden enligt rättslig förpliktelse, fullgörande av avtal om köp eller samtycke.

Paintpro.se kan också komma att lämna ut dina personuppgifter om det följer av lagkrav eller krav från myndighet, om det handlar om att säkerställa Paintpro.se rättsliga intressen eller för att upptäcka eller förebygga bedrägerier eller andra säkerhetsfrågor.

14.9 Vilka rättigheter har du? Du kan alltid kontakta oss om du vill bli informerad om vilka personuppgifter vi sparar om dig, eller om du vill korrigera felaktigheter eller radera dessa uppgifter. Vi kommer även på din begäran eller på eget initiativ att rätta, avidentifiera, radera eller komplettera uppgifter som upptäcks vara felaktiga eller ofullständiga.

15. Ni har rätt att begära ut följande uppgifter

15.1 Tillgång till personuppgifter: Det innebär att du har rätt att begära ett registerutdrag över den behandling som vi genomför avseende dina personuppgifter. Du har även rätt att få en kopia av de personuppgifter som behandlas. Du har rätt att genom en skriftligt undertecknad ansökan erhålla ett registerutdrag från Paintpro.se om vilka personuppgifter som finns registrerade om dig, ändamålen med behandlingen och till vilka mottagare uppgifterna har lämnats eller ska lämnas ut. Du har även rätt att i registerutdraget få information om var uppgifterna har hämtats ifrån om personuppgifterna inte har samlats in från dig, förekomsten av automatiserat beslutsfattande (inklusive profilering) samt den förutsedda period under vilken uppgifterna kommer att lagras eller kriterierna som används för att fastställa denna period. Du har vidare rätt att i registerutdraget få information om dina övriga rättigheter som anges i denna punkt.

15.2 Rättelse av personuppgifter: På din begäran kommer vi att så snabbt som möjligt rätta de felaktiga eller ofullständiga uppgifter vi behandlar om dig. Radering av dina personuppgifter: åå din begäran tar vi bort de personuppgifter vi behandlar om dig om de ej behövs längre för de ändamål de samlades in för. Om det finns lagkrav på behandlingen av dina personuppgifter kommer vi avsluta behandlingen av uppgifterna för andra ändamål än att följa lagstiftningen, exempelvis bokförings- och skattelagstiftningen.

15.3 Begränsning av behandling av personuppgifter: på din begäran begränsar vi vår behandling av dina personuppgifter till vissa avgränsade ändamål. Du har rätt till dataportabilitet, det innebär att under vissa förutsättningar har du rätt att få ut och överföra dina personuppgifter i ett strukturerat och allmänt format till en annan personuppgiftsansvarig. Du har rätt att invända mot personuppgiftsbehandlingen som utförs med intresseavvägning som ändamål. Vid invändning mot sådan behandling kommer vi enbart fortsätta att behandla de personuppgifter om det finns berättigade skäl till behandlingen som väger tyngre än dina intressen.

Vid behandling för direkt marknadsföring har du alltid rätt att invända mot sådan behandling genom att skicka ett mejl till info@paintpro.se När vi mottagit din invändning kommer vi att upphöra att behandla dina personuppgifter för sådant marknadsföringsändamål. Det finns också alltid möjlighet att tacka nej till fortsatt marknadsföring i alla våra utskick. Du har även rätt att inge eventuella klagomål angående behandlingen av dina personuppgifter till Datainspektionen.

16. Ej uthämtat eller paket

Om ditt paket anländer till ett utlämningsställe skickas en avisering via e-post eller sms till dig. Du som kund är ansvarig för att det mobilnummer, den adress och den e-postadress du angivit är korrekta. 
Om du inte hämtar ut ditt paket debiterar vi en administrativ avgift på 450kr exklusive moms. Väljer du fraktalternativ direktleverans är det din skyldighet att vara på plats på angiven adress mellan 08.00 -17.00 Är man inte på plats vid levrans debiterar vi en administrativ avgift på 450kr exklusive moms för kostnader som uppstår för retur.

17. Force Majeur

I händelse av krig, naturkatastrof, stridsåtgärder på arbetsmarknaden, myndighetsbeslut och jämförbara händelser utanför vår kontroll vilka ej skäligen kunnat förutses, och påverkar ingångna avtal samt utfästelser från vår sida, som gör att vi ej kan hålla nämnda avtal/utfästelse, skall utgöra grund till att vi befrias från våra förpliktelser att fullgöra nämnda avtal.

18.Cookies

Paintpro.se använder cookies på hemsidan.

19.Copyright

Allt innehåll på den här webbplatsen, såsom text, grafik, logotyper, bilder, ljudklipp, digitala nedladdningar och annan mjukvara, tillhör Paintpro.se eller våra leverantörer och är skyddat av svenska och internationella upphovsrättslagar.