• Snabba leveranser
  • Billig frakt
  • Kvalitétsprodukter
Priser inkl. moms

Stålspacklar för skrapning, blandning av bruk, spackling och mycket mer.

Stålspacklar är universalverktyg för målare, murare, golvläggare, byggarbetare och andra hantverkare. Stålspacklarna används för att skrapa, spackla, "hugga", kitta, blanda bruk, skruva och mycket mer. Vi har ett stort sortiment av stålspacklar med olika hårdhet på bladen och skaftmodeller. Produkterna är utvecklade för yrkesanvändare som ställer höga krav på komfort, hållbarhet och ergonomi. För mer information om respektive produkt läs mer nedan eller på respektive produktsida.

Engelsk stålspackel är hantverkarnas favorit. Spackeln har ett mycket styvt stålblad och fungerar som allt i allo verktyg. Den styva klingan gör att man kan hugga, skrapa, skruva, banka och blanda med produkten. Mycket bra hjälpmedel vid bredspackling, rengöring av maskiner och verktyg, blandning av gips, bruk och fix och kittning. Stålspackeln har ett 1,5mm tjockt blad som är fastnitat i skaftet på tre ställen. Skaftet av ädelträ ger en mycket skön komfort och blir inte halt i vått tillstånd. 

Stålskrapa PRO är en värstingmodell med 2,5mm tjockt blad med fasad kant. Skrapan används för att skrapa och hugga bort färg, asfalt, tjära, lim, mattrester, spackel, bruk etc. Även lämplig som hävstång för att lyfta glas eller bända upp gamla mattor och golv. Stålskrapan används även med fördel till blandning av bruk, puts och gips samt för att skrapa och hugga bort gamla fogar. Handtaget av hårdträ är försett med metallhuvud, den används tillsammans med hammare vid svårare arbeten.

Tysk stålspackel är en enklare modell som primärt används vid mindre spacklingsarbeten. Spackeln har ett flexibelt blad och passar därför främst till spackling av karosser, snickerier, foder, mindre hål i väggar m.m. Spackeln har ett runt lackerat träskaft och vanligt stålblad.

Tysk stålspackel styv är en yrkesmodell med styvt blad med fasad kant för optimal avverkning. Denna modell är kortare än normala stålspacklar och används främst som skrapa och för att blanda spackel och bruk. Spackeln har ett fyrkantigt träskaft med rundade kanter för optimalt grepp.

Lång stålspackel har en styv klinga med fasad kant och extra långt skaft. Det långa skaftet ger en extra bra räckvidd och passar bra vid tillberedning av stora mängder bruk, puts, spackel eller gips. Stålspackelns fasade kant gör att man skrapar extra effektivt och kommer åt bättre. Lämplig till borttagning av färg, trä, lack, asfalt, lim och mattrester samt till blandning av bruk, fix och spackel.