• Snabba leveranser
  • Billig frakt
  • Kvalitétsprodukter
Priser inkl. moms

Slippapper från Mirka och 3M. Sandpapper för alla ytor.

Under denna kategori har vi samlat slippapper för handslipning eller maskinslipning. Slipark används vanligvis vid slipning av mindre ytor och finns i flera olika storlekar och med olika slipmineraler och ryggmaterial. Våra sandpapper kommer från 3M och Mirka som är världsledande inom slipteknologi. 3M tog fram värdens första våtslippapper 1921 vilket revolutionerade industrin, man kunde nu binda slipdammet vilket minskade hälsoproblemen relaterade till slipning.

Nuförtiden finns det flera avancerade slipsystem som är extremt effektiva och som dammar minimalt. Mirka Abranet är ett unikt slipnät som tillsammans med ett slipverktyg- eller slipmaskin med utsug ger en näst intill dammfri arbetsmiljö. 3M's unika Cubitronslipmineral har en överlägsen prestanda och hållbarhet vilket gör att sliparbetet går snabbare och blir bättre. Cubitronslipmineralerna är precisionsformade och noggrant placerade på ryggmaterialet vilket ökar effektiviteten, ger ett slitstarkare papper, minskar värmebildningen och ger ett snyggare repmönster.

Mirka Abranet är ett unikt slipnät som består av tusentals småhål för optimalt utsug. Abranet slipar snabbare och effektivare jämfört med konventionella slippapper och ger ett snyggtb och jämnt slipmönster. Vi lagerhåller ett stort sortiment med slipremsor för olika handslipklossar. Abranet är proffsens val vid slipning av spackel, slipgrund, målarfärg, trä, gelcoat, epoxi och komposit.

Mirka Ecowet är ett flexibelt våtslippapper som används vid våtslipning av metall, lack, komposit, glasfiber, gelcoat, målarfärg, trä och mycket mer. Det flexibla latexpappret motstår fukt och rivning. Våtslippappret finns grovlekar från P80 till P2500.

Mirka Alox smärgelduk har ett extra kraftigt ryggmaterial för slipning av vassa och hårda ytor. Smärgelduken har högavverkande slipmineraler av aluminiumoxid. Med Alox slipar man effektivt stål, järn, metall, koppar, brons, rostfritt och plåt.

Mirka Hiomant 230 x 140mm, passar direkt på ledbara eller fasta slipverktyg. Hiomant är målarnas favorit vid slipning av spackel, färg, trä, gipsskvior och tapetskarvar,

Mirka Mirox A4 storlek, är ett billigt, slitstarkt och högavverkande sandpapper till trä, plast, färg, spackel, komposit, glasfiber, primer och mycket mer. Sandpappret har ett starkt ryggmaterial och aluminiumoxidkorn.

Mirka Gold Proflex är ett stearatbelagt lackslippapper till lack, färg, spackel, klarlack, komposit och plast. Proflex slipar de flesta trämaterial och ger ett fint repmönster. Den starka pappersryggen i kombination med aluminiumoxidkorn ger hög avverkning och lång hållbarhet.

3M 230U/235U är ett stearatbelagt slippapper vilket motverkar igensättning för maximal prestanda och hålölbarhet. Slippappret har en utmärkt flexibilitet vilket gör att man lätt slipar profiler och kanter.

Mirka Aquastar finns som mjuk slipsvamp eller som papper till slipkloss. Aquastar är ett unikt flexibelt filmbaserat sandpapper som främst används till våtslipning. Produkten ger ett fint repmönster och dess flexibla rygg följer kanter och skarvar för optimal finish.