• Snabba leveranser
  • Billig frakt
  • Kvalitétsprodukter
Priser inkl. moms

Täckfärg till målning av stål, plåt, metall, järn och aluminium.

Här har vi samlat rostskyddsfärger som används för målning av obehandlat- eller grundmålat stål. Vid rostskyddsmålning är det viktigt att man väljer rätt färg till rätt område. Är ytan rostig ska rosten avlägsnas genom blästring eller slipning, man kan även välja att måla med rostskyddsprimer för rostiga ytor. Är ytan bar (blästrad, slipad, nyskick) kan man måla direkt med täckfärg. För bästa rostskydd rekommenderar vi att man grundmålar med rostskyddsprimer innan man målar med rostskyddsfärg. På denna sida har vi täckande färger som ger ett mycket bra skydd mot korrosion, UV, fukt, nötning och kemikalier. 

Power Coat och Rostux är en enkomponent polyesterbaserad färg som finns i flera kulörer. Rostux är utvecklad för tungt rostskydd av ytor där man ställer höga krav på hållbarhet, temperaturbeständighet, elasticitet och beständighet mot kemikalier och lösningsmedel. Metallfärgen fungerar som primer, filler och slutstrykningsfärg och kan målas på redan rostiga ytor. Power Coat bildar en helt vattentät färgfilm och penetrerar ytan för att motverka rost och rostspridning på redan rostiga ytor. Produkten innehåller rostskyddande pigment.

Rust-Oleum CombiColor är en blank toppcoat utvecklad för rostskyddsmålning i lättare industriella miljöer. Färgen har en god täckförmåga och hållbarhet och skyddar mot rost, UV, nötning och kemikalier. Kan målas direkt på rostiga ytor, för bästa hållbarhet grundas ytan först med Combi-Primer.

Isoguard Pansar används som slutstrykningsfärg på järn, stål, plåt och metallytor som är grundade med Isotrol Grund eller med annan rostskyddsprimer. Rostskyddsfärgen ger ett långvarigt skydd mot korrosion, fukt, UV-ljus, slitage och kemikalier. Isoguard Pansar används även som grundfärg/primer på obehandlade ytor. 

Isoguard Aluminium är specialpigmenterad linoljealkydbaserad täckfärg lämplig till plåt, stål och metall. Systemet byggs upp genom att rostiga ytor och obehandlade ytor grundas med Isotrol Grund för att sedan slutmålas en eller två gånger med Isoguard Aluminium. Rostskyddsfärgen har en vacker metallisk kulör som ger ett långvarigt skydd mot solljus, fukt, rost och mekanisk nötning.