• Snabba leveranser
  • Billig frakt
  • Kvalitétsprodukter
Priser inkl. moms

Marina färger och lacker. Hållbara och slitstarka produkter.

Här har vi samlat färger för målning av båtar både över och under vattenlinjen. Båtfärgerna är utvecklade för att klara tuffa förhållanden ute på haven och ger ett långvarigt skydd mot beväxtning, UV, nötning och olika kemikalier och oljor. Förutom att skydda båten mot påverkan av yttre faktorer fungerar de som dekoration och förbättrar båtens utseende.

Bottenfärg används för att måla båtens ytor under vattenlinjen. Bottenfärgen skyddar ytan mot beväxtning och eliminerar onödig ytstruktur. Hempels högkvalitativa bottenfärger har ett högt innehåll av kopparoxider som förhindrar beväxtning på båtens skrov. En bra bottenfärg gör att friktionen mot vattnet minskar vilket ökar farten och minskar bränsleförbrukningen. 

Utöver bottenfärg har vi olika sorters båtfärger för ytbehandling av ytor över vattenlinjen både interiört och exteriört. Hempel Multicoat är en alkydoljefärg som används för att måla trä, glasfiber och stål både invändigt och utvändigt. Dessa typer av fartygsfärger är utvecklade för tuffa miljöer och har en mycket god beständighet mot saltvatten, UV-ljus och oljespill. I extremt utsatta miljöer som durk, bilge, maskinrum och kölsvin kan man använda Epifanes Bilgefärg som bildar ett extra starkt ytskikt för dessa typer av miljöer.