Trälim för användning inom- och utomhus. PU- och PVA lim.

Trälim för långvariga, starka och hållbara fogar. Dana Lim har ett brett sortiment högpresterande PVA limmer utvecklade för träindustri, möbelsnickeri, bygg, båtbyggeri och finsnickeri. Limmerna ger starka, hållbara fogar som tål höga temperaturer och tung belastning. Limmerna används bl.a. till kallpressning, kantlimning, högfrekvenslimning, varmpressning samt till andra generella sammanfogningar. 

Trälimmerna används till sammanfogning av trä mot trä samt trä mot textil, filt, keramik och flera sorters metaller och plaster. För att maximera prestanda har vi trälimmer specielutvecklade för sammanfogning inomhus, utomhus samt i kalla miljöer.

Trälim Inomhus 490 D2 är ett snabbtorkande PVAc-lim för inomhusbruk. Limmet används till bl.a. furu, gran, bok och spånskivor. 490 fäster trä mot trä eller trä mot gips, masonit, kork, textil, papper och filt. Limmet är utvecklat för hantverkare som ställer höga krav på fogstyrka och kort torktid.

Trälim Utomhus 430 D3 är ett starkt 1-komponents lim för inom- och utomhusbruk. 430 är ett fuktbeständigt PVAc dispertionslim som används där det krävs hög fuktbeständighet. Limmet uppfyller kraven i klass D3 i enighet med EN204/205 samt för indirekt kontakt med livsmedel i enighet med FDA 21CFR175.105. Trälimmet används exempelvis till laminering av möbelträ och bänkskivor, limning av karmträ, limning av möbelträ i våtrum, kantlimning. 430 kan användas i kall- och varmpressar samt till högfrekvenslimning.

Trälim Vinter 463 är ett frostsäkert vattenbaserat PVAc-lim som kan appliceras i temperaturer ner till -10°C och förvaras i temperaturer ner till -40°C. Limmet är utvecklat för inomhusbruk och ger en stark och hållbar fog.