• Snabba leveranser
  • Billig frakt
  • Kvalitétsprodukter
Priser inkl. moms
VISAR 1-12 (14)1 2 Sista 100 per sida

Zinkprimer och aluminiumfärg till kallgalv av stål, järn och metall.

Här har vi samlat sprayprodukter för industriell ytbehandling av järn, stål, galvaniserat stål, plåt, gjutjärn, rostfritt, aluminium och andra metaller. Produkterna ger ett mycket bra korrosionsskydd och tål höga temperaturer, kemikalier, lösningsmedel, fukt och mekanisk nötning. Sprayfärgerna är lätta att applicera och har en hög torrhalt vilket ger en hög täckförmåga. 

Zinkprimer används som kallgalv på järn, stål och metall. Vidhäftningen är mycket god till galvaniserade ytor, plåt och de flesta andra metaller. Zinkprimern är epoxiesterbaserad och används för att måla obehandlade stålytor, galvade ytor, svetsfogar, balkar, maskindelar, motorrum, avgasrör, turbiner, elskåp, verktyg m.m. Zinkprimern innehåller 99% ren zink och tål temperaturer upp till 500°C. 

Aluminiumfärg används som primer och rostskyddsfärg på stål, järn, plåt och metall. Aluminiumfärgen består av 99,9% ren aluminium och bildar ett elastiskt ytskikt som är elektriskt konduktivt. Den målade ytan kan svetsas på och har mycket god beständighet mot syror, saltvatten, lösningsmedel, kemikalier, slitage, UV-ljus och alkalier. Aluminiumfärgen tål temperaturer upp till 800°C.

Zink-Aluminiumfärg kombinerar egenskaperna av zinkprimern och aluminiumfärgen. Zink-aluminiumfärgen har en bas av epoxiester kombinerat med aluminium och zinkpigment. Sprayfärgen används som primer och rostskyddsfärg på järn, stål, plåt och andra metaller. Exempel på användningsområden är målning av stålbalkar, fordonsdelar, paneler, rör, ventilationstrummor, motordelar, grindar, bultar, muttrar och silos. Färgen tål temperaturer upp till 490°C.

Scotch Zinkspray 1617 används till kallgalvanisering av järn och gjutjärn. Zinkprimern ger ett permanent skydd mot rost och har en utmärkt beständighet mot lösningsmedel, kemikalier, syror, alkali, fukt och UV-ljus. Produkten tål temperaturer upp till 500°C.

Zinkfärg används som reparationsfärg på skador på galvade ytor, stål, aluminium, garageportar etc. Zinkfärgen ska ej användas som primer eller rostskyddsfärg utan målas på redan rostskyddade ytor. Vid målning av obehandlat stål eller järn ska ytan först primas med zinkprimer, epoxiprimer eller aluminiumprimer. 

Guld-, koppar-, krom- och silverfärg används som slutstrykningsfärg på ytor där man önskar en vacker metallisk finish. Dessa färger har inte samma slitstarka och bevarande egenskaper som zink- och aluminiumfärgerna men har en mycket god vidhäftning och reptålighet på de flesta ytor både inom- och utomhus.