• Snabba leveranser
  • Billig frakt
  • Kvalitétsprodukter
Priser inkl. moms

Polyuretanfog

Här har vi samlat "äkta" polyuretanlimmer/tätningsmassor. Polyuretanlimmerna är populära då de ger mycket starka fogar och har en överlägsen vidhäftning mot nästan alla sorters material. Vi har polyuretanfogmassor av alla sorter, de som är mjuka och elastiska till de som är extremt starka och hårda för krävande sammanfogningar.

PU-fog har ett brett användningsområde inom bygg, industri, marin, måleri och fordonsbranschen. Beroende på produktens egenskaper kan man använda dem till exempelvis generella tätningar och förseglingar av byggmaterial, som karosslim, till montering paneler och spegelglas, tätning av fönster och dörrar, limning och fogning av glas. Polyuretanlimemrna har en exceptionell beständighet mot fukt, saltvatten, UV-ljus, nötning och temporär exponering mot kemikalier och drivmedel.

När man väljer fogmassa är Shore A-talet en god vägledare. Ett lågt Shore A-tal innebär en mjukare och mer flexibel tätningsmassa vilket lämpar sig bra i rörelsefogar och till generella tätningar och förseglingar. Fogmassor med höga Shore A-tal är hårdare och lämpar sig bättre till permanent limning och krävande sammanfogningar.

För mer information om 3M's tätningsmedel och polyuretanlimmer kan ni läsa deras broschyr HÄR