• Snabba leveranser
  • Billig frakt
  • Kvalitétsprodukter
Priser inkl. moms

Kapskivor och navrondeller från Mirka och 3M.

Under denna kategori har vi samlat produkter som industrin använder för att kata och slipa hårda material som järn, stål, aluminium, rostfritt, gjutjärn, betong, sten, kakel och mycket mer. Produkterna används tillsammans med vinkelslipmaskin och är utvecklade för kapning, gradering, avjämning, kantslipning, svetsborttagning och andra tyngre applikationer. För bästa prestanda ska man använda en vinkelslipmaskin med hög prestanda och stark motor.

Kapskivor används för att kapa stål, järn och metall. Kapskivor finns i två modeller: T41 och T42. Typ 41 är den klassiska modellen som är helt rak. Typ 42 har ett försänkt nav vilket gör att man enklare kommer åt i vinklar och profiler. Beroende på vad man ska kapa finns det flera olika dimensioner och tjocklekar på kapskivorna. Vi saluför kapskivor med tjocklek från 1,0 upp till 3,0mm och med en diameter från 75mm till 230mm. Till finare applikationer använder man oftast 1mm skiva. Till grovkapning inom tung industri används oftast 2 eller 3mm skivor med 180mm eller 230mm diameter. En tjockare skiva ger ett grövre snitt men håller längre. 

Navrondeller benämns även T27 (typ 27) och används för att slipa stål, järn och metall. Jämfört med kapskivor och kap- och slipskivor är navrondeller tjockare. Navrondeller har en tjocklek på 7mm till skillnad från kapskivor som är 1-3mm tjocka. Navrondeller har ett försänkt nav vilket gör att man enkelt slipar plana ytor och profiler. Navrondellerna används inom industrin för att exempelvis slipa svetsfogar, avjämna stål- och metall, svetsborttagning och kantslipning.

Diamantkapskivor används främst inom bygg och golvbranschen för att skapa och skära i sten, betong, tegel, kakel, klinker och andra hårda material. Diamantskivorna är spårade på kanterna för att få en bra avverkning. De finare spåren används till "ömtåliga" material som marmor, kakel och klinker. Kapskivorna med grova segment används till sten och betong.

Kap- och sliprondell är en kombination av kapskiva och navrondell. Kap- och sliprondellerna benämns T72 (typ 27). De har en tjocklek på 4,2mm och används både för att slipa och kapa. Kap- och slipskivorna är en specialprodukt som används till exempelvis spårrensning efter svetsning och slipning av mindre ojämnheter.