• Snabba leveranser
  • Billig frakt
  • Kvalitétsprodukter
Priser inkl. moms

Vinkelpenslar

Elementpenslar och vinkelpenslar används vid flera typer av måleriarbeten och är med sin räckvidd ett mycket bra verktyg som ger en god åtkomst i hörn och längs kanter. Elementpenslar används ofta vid "sparmålning" längs tak- och väggkanter, socklar, golvlister och i hörn. Vi har flera olika modeller med vinkelpenslar och elementpenslar för alla typer av måleriarbeten och färgsystem.

Elementpenslar skiljer sig åt från vinkelpenselar genom att dess tjocklek är mindre än 10mm. Penselns tjocklek avgör hur mycket färg den bär med sig vilket avgör dess kapacitet. En elementpensel har en lägre kapacitet jämfört med en vinkelpensel men den har ofta ett lägre pris och har en bättre precision och åtkomst i hörn och trånga utrymmen. Elementpenslarna finns med både långa och korta skaft. 

Vinkelpenslar har en kraftigare infattning jämfört med elementpenslar. Tjockleken på en vinkelpensel är oftast mellan 14-22mm. Den kraftiga infattningen gör att penseln bär med sig mer material vilket gör att man får en bättre effektivitet men sämre precision jämfört med elementpenseln. Vinkelpenselar används exeplelvis till sparmålning av tak- vägg- och takövergångar inomhus, målning av fasad utomhus och till andra arbeten där man önskar en effektiv pensel med hög kapacitet.