• Snabba leveranser
  • Billig frakt
  • Kvalitétsprodukter
Priser inkl. moms

Grundfärg för förbättrad vidhäftning och hållbarhet.

Vid spraymålning rekommenderar vi alltid att man grundmålar ytan med lämplig primer före målning. En grundmålad yta har en betydligt bättre hållbarhet och vidhäftning och minskar risken för krackelering. Svårmålade ytor som glas och plast ska alltid grundmålas för att säkerställa tillfredställande vidhäftning, stål-, järn- och metall ska alltid rostskyddsmålas om de är utomhus eller i fuktiga miljöer. Vi har flera olika grundfärger för att optimera hållbarheten vid målning av olika material.

Grundfärg Universal är en effektiv och allsidig primer för användning på flera olika material. Vid målning av trä, glas, målade ytor, betong, tegel, gips och andra keramiska ytor är denna primer att föredra. Den går även att använda som enklare rostskyddsfärg på metall och till plast. Primern är baserad på syntetharts och tål temperaturer upp till 80°C.

Plastprimer används som grundfärg på plast. Plaster är generellt svåra att måla och bör grundmålas för att få en bra vidhäftning och minska risken för sprickbildning. Primern används till exempelvis polykarbonat, ABS, akryl, PVC, PP, PE, läder och gummi. Man ska alltid testa primern före målning. Vissa PE-plaster, polystyren och andra plastmaterial kan vara svåra att få vidhäftning emot. Plastprimern innehåller en liten mängd färgpigment för att göra det enkelt att se vart man primerat.

Rapidfiller är en etsprimer som främst används till järn, aluminium, stål, metall och galvaniserat stål. Primern fyller ut mindre repor och ojämnheter och promotar vidhäftningen före slutmålning. Metallprimern kan även användas på glasfiberplast, polyesterspackel och tidigare lackerade ytor i gott skick. Etsprimerns är utvecklade för att "etsa" sig fast mot underlaget. grundfärgen ger en mycket god beständighet mot syror, fukt, lösningsmedel och kemikalier. Primern motverkar korrosion.

Epoxiprimer används till krävande applikationer där högsta vidhäftning och beständighet önskas. Primern är en tvåkomponent epoxi där man blandar bas med härdare före applicering. Primern bildar en vattentät yta som motstår fukt, kemikalier, syror, lösningsmedel, mekanisk nötning och UV-ljus. Epoxiprimern har en mycket god vidhäftning till stål, metall, järn, målade ytor, trä, glasfiber, glas, plast (ej mjukgjord) och keramiska ytor som betong och tegel. primern har fyllande egenskaper vilket ger en slät och jämn yta före topplackering.

Zinkprimer används till extra krävande applikationer i utsatta miljöer. Zinkprimern används främst som kallgalv på gjutjärn, galvaniserade ytor, stål, plåt, järn, aluminium och metall. Zinkprimern skyddar ytan från korrosion och tål temperaturer upp till 500°C. Ytan får även mycket god beständighet mot kemikalier, lösningsmedel, syror, alkalier, UV-ljus, fukt och nötning.