• Snabba leveranser
  • Billig frakt
  • Kvalitétsprodukter
Priser inkl. moms

Klassiska röda kulörer. Linoljefärg till inom- och utomhusmåleri.

De röda kulörerna har en lång tradition och historia inom färgsättning i Sverige. Åtskilliga hus runt om i landet är målade med Faluröd slamfärg och röda linoljefärger. Kulören är och har varit såpass populär att det till och med har blivit en symbol för Sverige. Historiskt är Falu Ljusröd den kulör som betecknats som "Faluröd" men numera är det den "mörka" Falu Rödfärgen som är mest populär. Färgpigmentet som används i Falu Rödfärg är ett järnoxidpigment som bryts i Falu Gruva men det finns flera andra röda järnoxider som används vid framställning av röd målarfärg. I vårt sortiment med röda linoljefärger hittar man röda kulörer med nyanser i allt ifrån brunt till lila.

Den kulör som mest liknar Faluröd Slamfärg är Järnoxidröd Mörk 1A-222, NCS 5536-Y81R. Linoljefärg Faluröd, NCS 4941-Y79R, är den kulör som är mest lik Faluröd Ljusröd. Fördelen med linoljefärg över slamfärg är att man får en mycket bättre täckförmåga och hållbarhet om man målar med linoljefärg. Linoljefärg ger även ett bättre skydd mot röta och det höga innehåller av färgpigment ger ett bra skydd mot skadligt UV-ljus.

Ottossons Linoljefärg: Är en halvblank (glanstal ca 15-30) hantverksmässigt framställd målarfärg med mycket god vidhäftningsförmåga och täckförmåga på nästan alla sorters underlag. Linoljefärg används bl.a till hyvlat- och ohyvlat trä, puts, tegel, sten, glas, spackel, gipsskivor och tidigare målade ytor. Den övre delen av kulörkartan visar hur standardkulören ser ut obruten. Nederdelen till vänster visar kulören om man bryter standardkulören med ½ volymdel Vit Titan/Zink. Nederdelen till höger visar kulören om man bryter standardkulören med ¾ volymdel Vit Titan/Zink.