• Snabba leveranser
  • Billig frakt
  • Kvalitétsprodukter
Priser inkl. moms

Svart linoljefärg till fasad, snickerier, möbler och fönster.

Svart linoljefärg till måleriarbeten både inom och utomhus. Ottossons målarfärger kan användas på nästan alla typer av underlag, både inom- och utomhus, och har en mycket god täckförmåga och hållbarhet. Vi rekommenderar att man använder linoljefärg vid fasadmålning då man får ett mycket bra skydd mot röta och mögelsporer samt att färgen är lätt att underhålla och har mycket långa underhållsintervall. De svarta kulörerna används som fasadfärg eller för att måla exempelvis snickerier, lister, trägolv och möbler. 

Järnoxidsvart: Är en "standardsvart" kulör som blir grå om man bryter den med vit linoljefärg. Järnoxidsvart är det bästa valet vid utomhusmålning av fasad, dörrar, staket, fönster m.m. Färgen är huvudsakligen tillverkad av färgpigmentet järnoxidsvart vilket har en mycket hög täckförmåga och kulörstabilitet. 

Bensvart: Är en svart kulör som drar aningen mot blått. Bensvart är tillverkad av ett organiskt färgpigment som framställs genom att bränna djurben. Bensvart får en blågrå nyans som man bryter färgen med vitt. 

Linoljefärgerna från Ottosson säljes som basfärger som man blandar med linolja och/eller terpentin för att ta fram grundfärg, mellanstrykningsfärg och slutstrykningsfärg. Vid måleriarbeten inomhus använder man en inomhusgrundfärg för att mätta underlaget och skapa ett jämnt sugande underlag.