• Snabba leveranser
  • Billig frakt
  • Kvalitétsprodukter
Priser inkl. moms

Maskeringstejp till måleri, bilverkstäder, lackering, bygg och industri.

Vi har maskeringstejp för just dina specifika krav och önskemål. 3M Scotch maskeringstejp är speciellt uppskattade för dessa viktiga egenskaper: lättavrullade, lämnar ytan utan limrester, följsam, ger skarpa färgkanter, bra initial vidhäftning, breda temperaturområden, bra hållfasthet, lätta att riva av och god beständighet mot vatten och lösningsmedel. Maskeringstejperna från 3M finns i flera olika storlekar för både inom- och utomhusbruk. 

Maskeringstejp från 3M är uppbyggda med ett slätt eller kräppat papper som på ovansidan är ytbehandlad med ett medel som ger tejpen en jämn avrullning och en ytbehandling som gör tejpen motståndskraftig mot vatten och lösningsmedel. Papprets undersida har en primer som motverkar att limrester fastnar vid avmaskeringen samt ett gummi, silikon eller akrylbaserat häftämne som ger tejpen dess vidhäftningsegenskaper. 

Scotch Blue 2090 är troligtvis världens mest populära maskeringstejp och är både yrkesmännens och konsumenternas favorit sedan många år. Scotch Blue kan sitta både inom- och utomhus och lämnar inga limrester vid borttagning. Tejpen ger extremt skarpa färgkanter, tål höga temperaturer och är lättavrullad. Maskeringstejp 2090 kan användas på de flesta ytor och ger alltid ett perfekt resultat. Tejpen kan sitta i extremt solljus i upp till 14-dagar och tål temperaturer på upp till 93°C i 30 minuter.

Scotch Blue Platinum 2098 är en ny maskeringstejp från 3M speciellt utvecklad för krävande applikationer där bästa möjliga resultat eftersträvas. Blåtejpens unika häftämne är här kombinerat med en kraftig rygg av ployesterfilm för bästa möjliga vatten- och lösningsmedelsbeständighet. Tejpen fäster på nästan alla ytor (även mycket feta och glatta) och lämnar inga limrester vid borttagning. Med denna tejp kan man enkelt göra perfekta 90° vinklar vilket underlättar vid maskering av fönster och andra profiler. 

Scotch Grön 2060 är den tejp som har högst vidhäftning av alla 3M tejper. Det kraftiga gummibaserade häftämnet och den tjocka pappersryggen gör att man får en bra vidhäftning mot grova ytor som puts, trä och betong och ger en god vidhäftning på fuktiga och dammiga ytor. Tejpen kan sitta utomhus i upp till 3-dagar och tål temperaturer på upp till 93°C i 60 minuter.

Scotch Tapettejp 2070 har ett lågvidhäftande akrylhäftämne specialutvecklat för känsliga ytor som tapet, kartong, papper och nymålat. Det tunna washipappret ger knivskarpa färgkanter. Tejpen tål temperaturer på upp till 70°C i 30 minuter och kan sitta inomhus i upp till 7-dagar utan att lämna limrester.

Scotch Premium Proff 2020OR är en ny maskeringstejp som används till generella maskeringsarbeten där man önskar en stark vidhäftning. Tejpens kreppade och tjocka pappersrygg gör att man kan maskera långa streckor utan att tejpen viker sig eller går sönder. Masktejpen är utvecklad för yrkesmåleri och har en utmärkt vidhäftning på de flesta ytor. 

Finlinjetejp 471 är en unik tejp som används inom lackeringsindustri och dekorativt måleri. 471 är en vinyltejp som är extra följsam och formbar. Beständigheten mot höga temperaturer, fukt och lösningsmedel är mycket god. Tejpen tål temperaturer på upp till 121°C i 30 minuter.

Scotch Gold 244 är en proffstejp utvecklad för måleri-, mariin- och lackeringsindustri. Vidhäftningen är mycket god mot alla släta ytor. Det tunna washipappret ger knivskarpa färgkanter. I kombination med akrylhäftämnet får man en tejp som tål mycket höga temperaturer, UV-ljus, fukt och lösningsmedel. Tejpen kan sitta i 150-dagar inomhus och i 2 veckor utomhus.

Scotch Målartejp 2020 är en bastejp för yrkesmåleri. Tejpen har ett kraftigt hugg som fäster på nästan alla ytor. 2020 används till maskering av väggar, buntning, fogning av golvpapp och täckplast, maskering av lister etc. Målartejpen kan sitta i upp till 3-dagar interiört och tål temperaturer upp till 65°C i 60 minuter.