• Snabba leveranser
  • Billig frakt
  • Kvalitétsprodukter
Priser inkl. moms

Målarroller till alla sorters ytor och färgsystem.

Med en målarroller täcker man snabbt stora ytor med färg. PaintPro erbjuder ett stort sortiment med rollers för att täcka in alla behov. Oavsätt färgsystem eller underlag har vi en roller som passar dig. När man ska välja roller ska man utgå från vilken sorts färg man använder och på vilket underlag man ska måla. Generellt ska man använda en långhårig roller till fasad-, vägg-, och takfärg och en korthårig roller till lackfärg, fernissa och ytor där man önskar en slät yta. Desto längre "lugglängd" en målarroller har desto mer färg håller den.

Valet av roller beror främst på vilken typ av yta man skall måla samt vilken slutfinish man önskar. I regel använder man en roller med lång lugg till grova ytor eller där man skall applicera tjocka lager med färg. Rollers med kort lugg används till släta ytor och där man önskar en slät ytfinish. Skum- och filtrollers används vanligtvis till målning med klarlack, lackfärg och andra färgsystem där man har höga finishkrav. Vid målning med lackfärg och klarlacker krävs det rollers av hög kvalitet som inte släpper ludd. 

Miniroller/elementroller används vid målning av mindre ytor där man önskar en god precision. Elementrollern lämpar sig mycket väl till målning av snickerier, möbler, båtskrov, längs lister och mindre tak- vägg och golvytor. 

Midirollers liknar elementrollers men har en större diameter vilket gör att arbetet går snabbare. Midirollers är lämpliga att använda till små- och mellanstora ytor där en maxiroller är för stor och minirollern inte är tillräckligt effektiv. Används exempelvis vid målning av båtskrov och mindre tak- vägg och golvytor. 

Maxirollers finns i flera bredder men används i regel för att måla stora ytor som golv, väggar och tak. Maxirollers håller mycket färg vilket gör att man snabbt målar stora ytor. Vi har flera olika sorters maxirollers för målning av exempelvis putsfasader, betong, trä, gipsskivor, betonggolv och andra tak- vägg och golvytor.