• Snabba leveranser
  • Billig frakt
  • Kvalitétsprodukter
Priser inkl. moms

Verktyg för borttagning av gammal tapet och väv.

Här har vi samlat verktyg för borttagning av gammal tapet och väv. Förr eller senare behöver man oftast avlägsna gamla skikt med tapeter och målarfärg. Bra verktyg gör att arbetet går snabbt och lätt och man sparar flera tråkiga arbetstimmar. Beroende på vad man ska avlägsna och hur bra det sitter kan man använda olika metoder, bäst är det dock att perforera (riva) tapeten och sedan lösa upp den med hjälp av ånga eller tapetborttagningsmedel. När tapeten är upplöst är den sedan enkel att skrapa bort. Läs nedan eller på respektive produktsida för mer information om dessa tapetverktyg.

Perforeringsrulle är en roller med små spikar som river hål i tapeten. Detta verktyg är det som är bäst för att perforera gammal tapet så det blir mottagligt för ånga eller lim. Tapetperforerarens tunga och robusta konstruktion gör det enklare att pressa och man får en bekvämare arbetsställning. Perforeringsrollern finns i två modeller, en enklare med plasthuvud och en riktigt stark med mässingshuvud. Normalt rekommenderar vi mässingshuvudet till yrkesmän och plasthuvudet till konsument.

Tapetborttagare Tiger Expert har samma användningsområde som perforeringsrollern men har en konstruktion med tre hjul som alla river hål i tapeten. Tiger Expert är enklare att använda men kräver mer styrka jämfört med att jobba med perforeringsrulle. 

Tapetskrapa används för att skrapa bort gammal tapet, färg, lim, kitt, fog och mattrester. Tapetskrapan används först när man lösgjort tapeten. När väven/tapeten blivit lösgjord av ånga eller lim skrapar man enkelt bort den med tapetskrapan. Tapetskrapan har en vass klinga som skär bort tapeten från underlaget. Skrapan har en gedigen konstruktion av metall och gummiskaft.

Tapetborttagningsmedel penslas på tapeten efter håltagning med perforeringsroller. När tapeten är perforerad kan tapetborttagningsmedlet penetrera de underliggande skikten och lösgöra gammal tapet och lim. När tapetborttagningsmedlet är applicerat ska det suga in 5-15 minuter i underlaget före borttagning.

Speedy VAP är en tapetborttagningsmaskin som lösgör tapeten genom vattenånga. Tapetångaren kan lösgöra flera lager av gammal tapet och gör skraparbetet enkelt. Vid arbete med tapetångare kan man med fördel rista eller perforera tapeten med kniv/perforeringsroller före ångning.