Färgskrapa till borttagning av färg. Till små och stora ytor.

För en snabb och effektiv färgborttagning krävs det en färgskrapa av hög kvalitet. För att få ut maximalt av sin ansträngning skall man används en färgskrapa med härdat stålblad och ett skaft som är skönt att hålla. Vi erbjuder flera olika typer färgskrapor för färgborrtagning på plana och strukturerade ytor. 

Speedheater har ett komplett sortiment med färgskrapor som är anpassade till färgborttagning med Speedheater färgborttagningsmaskin. Speedheaters färgskrapor finns med olika profiler vilket underlättar vid färgborttagning på både plana och profilerade ytor som exempelvis fönster, snickerier, dörrar och fasadpanel. 

ANZA har färgskrapor med flera olika bladprofiler och greppmöjligheter. Färgskraporna från ANZA har starka hårdmetallskär som går att skärpa. Hårdmetallskären har en mycket långa livslängd och klarar långa arbetspass utan att bli slöa. För färgkorttagning av stora ytor rekommenderar vi färgskrapa med knopp eller färgskrapa tvåhand. Dessa skraporna har ett mycket skönt grepp och möjligheten till tvåhandsfattning ökar skrapkraften. 

Klickskrapa och triumfskrapa används vid färgborttagning på plana ytor som glas, plåt, stål, järn och stenskivor. Skraporna har ett mycket tunnt blad som tar bort lim- färg och spackelrester utan att skada den underliggande ytan.