• Snabba leveranser
  • Billig frakt
  • Kvalitétsprodukter
Priser inkl. moms

Skrapor för färg, kitt, glas, betong, golv och mycket mer.

För en snabb och effektiv färgborttagning krävs det en färgskrapa av hög kvalitet. För att få ut maximalt av sin ansträngning ska man använda en färgskrapa med härdat stålblad och ett skaft som är skönt att hålla. Våra färgskrapor och stålkrapor är utvecklade för yrkesanvändare som ställer krav på prestanda och ergonomi. Skrapning är bland de tråkigare momenten vid renovering, välj därför en bra färgskrapa så arbetet går snabbt och lätt. Läs mer om våra kategorier nedan eller gå in på respektive kategorisida.

Färgskrapor används för att ta bort gammal färg, kitt, fog, lack och rost. Vid all typ av ytbehandling krävs det ett bra underlag för att få ett bra resultat. Borttagning av löst sittande färg, lack och gammalt kitt är ett måste för att få en bra vidhäftning för kommande ytskikt. En bra färgskrapa gör att arbetet går snabbt och man får en högre effekt i sitt arbete. I denna kategori har vi klassiska trekantsskrapor, raka färgskrapor och profilskrapor för arbeten med fönster och detaljer. 

Klickskrapa även kallat fönsterskrapa eller glasskrapa karaktäriseras av deras tunna blad som skär med mycket god precision. Klickskrapans namn kommer från att man "klickar" (skjuter) fram rakbladet. Klickskraporna är speciellt användbara vid rengöring av hårda plana ytor som spishällar, glas, bänkskivor, golv och metall. Det vassa ryggbladet som sitter i skrapan skär bort färgstänk, kitt, fog, lim m.m. med en mycket god precision.

Stålskrapor karaktäriseras av deras långa blad och runda handtag. Bladen är styva och de är universalverktyg som används för att skrapa, hmugga, mejsla och skära i färg, lack, trä, betong, fog, kitt m.m. Skillnaden på stålskraporna och stålspacklarna är att bladet/klingan är betydligt hårdare och stålspacklarna går oftast att användas tillsammans med hammare för att få extra kraft. 

Sickling används för att skrapa/sickla trä. Skicklingen är som en skrapa som man drar mot trä för att få en jämn och slät yta. Skicklingarna finns med olika profiler för plana ytor som bänkskivor eller rundade profiler som skålar. Sicklingarna kan skärpas eller filas för speciella former.