• Snabba leveranser
  • Billig frakt
  • Kvalitétsprodukter
Priser inkl. moms

Tapetkniv för hantverkare och hemmafixare.

Här hittar ni Sveriges största sortiment av tapetknivar och tapetskärare. Produkterna är utvecklade för att enkelt få snygga raka fogar vid tapetsering. Vid arbete med tapetknivar är det viktigt att man använder vassa blad, våra industriblad från Sollex har en stålsammansättning som gör att de behåller skärpan länge. Traditionellt skär man tapetvåder med en tapetkniv, nuförtiden finns det också Sockelknivar som är mycket smidiga för att skära längs lister och foder. 

Tapetkniv finns med både plasthuvud och metallhuvud. Vanligast är att man använder metallkniven men plastkniven är ett måste när man skär runda former då den har ett specialblad för detta. Tapetknivar används tillsammans med industrirakblad och är ett universalverktyg vid tapetsering. Knivarna används för att skära tapeten vid tak- och golvövergångar eller vid skärning av skarvbitar. Tapetknivarna levereras med distansbrickor som gör att man kan ställa in avståndet mot det man skär.

Tapetskärkloss är utvecklad för att skära skarvbitar av tapeter. Skärklossen används tillsammans med tapetlinjaler och gör att man enkelt kan skära långa skarvremsor. Tapetskäraren används tillsammans med industrirakblad och har ett greppvänligt handtag. Tapetskärklossen har en vit plastbricka på vardera sida av klossen, plastbrickan ska gå i spåren som finns på tapetlinjalerna. Använder man en stållinjal kan man skruva loss plastbrickorna och låta klossen löpa direkt mot stållinjalen.