• Snabba leveranser
  • Billig frakt
  • Kvalitétsprodukter
Priser inkl. moms

Penslar för alla typer av måleriarbeten och behov.

För ett riktigt bra resultat krävs det penslar av hög kvalitet. Med en bra pensel går arbetet snabbare och man får en bättre ytfinish. Vi har givetvis enklare engångspenslar till industri och hobbyarbeten där kraven på slutfinish inte är så höga. Vi erbjuder penslar med de vanligaste förekommande borstmaterialen för alla typer av färger och underlag. 

Lackpenslar: Här har vi samlat flata penslar som används vid måleriarbeten av mindre ytor och objekt. Lackpenslar har en mycket god precision och lämpar sig särskillt väl vid målning av snickerier, möbler, båtdetaljer, staket, lister, foder, spröjs och liknande ytor. 

Elementpenslar & Vinkelpenslar: Används vid sparmålning längs kanter, takövergångar, lister, foder och andra ytor där man kräver en målarpensel med hög precision. Elementpenslarna har ett vinklat huvud vilket ger en mycket god åtkomst vid målning av svårtillgängliga ytor. 

Moddlare: De billiga moddlarna används till enklare måleriarbeten där ytfinish och kapacitet inte är av högsta vikt. Moddlarna används exempelvis till applicering av lim, kvistlack, provstrykningar och hobbymålning. Moddlarna av högre kvalitet, även kallat fördrivare, används till fördrivning av färg. Moddlaren slätar färgen och tar bort ränder och ojämnheter från färgfilmen. 

Fasadpenslar: Används för att snabbt täcka stora ytor med färg. En fasadpensel skall bära mycket färg och klara tuffa tag. Vi har flera olika typer av fasadpenslar för alla förekommande färgsystem och krav. I denna kategori har vi även specialpenslar som lutpenselar, hornsugga, kalkkvastar, kalkborstar och slamfärgspenslar. Penslar som är speciellt utvecklade för olika färgsystem. 

Rundpenslar: Runda och ovala penslar används till de flesta typer av måleriarbeten. Valet av rund, oval eller flat pensel beror främst på personlig smak men till vissa typer av måleriarbeten lämpar det sig bättre med en rund anstrykare. Spröjspenslar har ett spetsigt borsthuvud vilket ger en mycket god precision vid målning av spröjs eller andra detaljer. Runda penslar är även att föredra vid målning med linoljefärg då man får en bättre kraft och lättare kan stryka tunna lager.  

Konstnärspenslar: Vi har ett brett sortiment av konstnärspenslar för alla förekommande måleritekniker och behov. Högkvalitativa handgjorda penslar för konstnärsmåleri. Vi har även ett brett sortiment av penslar och verktyg för dekorativt måleri och schablonmålning.