• Snabba leveranser
 • Billig frakt
 • Kvalitétsprodukter
Priser inkl. moms

Moddlare och fördrivare för alla sorters färger

Moddlare är en pensel som används till vitt skilda områden. Billiga trämoddlare används till provstrykningar, lim, epoxi och liknande områden. En fin handtillverkad moddlare används till efterslätning av färg och lasering. Moddlare karaktäriseras av sin platta och breda design. En moddlare är aldrig tjockare än 11 mm och de finns i regel i flera olika bredder. Moddlare kallas även fördrivare eller ackordsmoddlare och används inom måler för att släta målade skåpluckor, dörrar, och lister eller till lasering och dekorationsmåleri. Beroende på borstmaterial får moddlarna olika styvhet, kapacitet, hållbarhet och följsamhet. 

De billiga moddlarna är mycket populära och används till enklare måleriarbeten där krav på finish och kapacitet inte är primärt. Moddlare Basic och Moddlare Gul är två billiga penslar som används exempelvis till provstrykningar, bättringsmålning, grundning, kvistlackering och andra enklare måleriarbeten.

Moddlare av bättre kvalitet används till avancerade måleriarbeten där man ställer höga krav på finish och precision. En bra moddlare använder man för att fördriva och släta färg. Vid fördrivning är kvaliteten på penseln viktig då man vill uppnå en snygg yta. Vid målning av dörrar, lister, foder, snickerier, skåpsluckor använder man fördrivare för att få en perfekt finish efter appliceringen av färgen. En bra fördrivare skall ge en snygg ytfinish och hålla ihop bra så att måleriarbetet går snabbt. 

 • Trämoddlare med rent svart naturborst och träskaft

  Moddlare Basic

  15-125mm. Enkel flat pensel till engångsarbeten. Ren svinborst. Till lim, epoxi, provstrykningar, bättringsmålning m.m.
  7,70 kr
 • Moddlare med syntetborst och gult plastskaft.

  Moddlare Gul Industri

  Billig moddlare för engångsbruk. Till provstrykningar, lim, epoxi, syra etc. Släpper inga strån. Helt i plast.
  8,66 kr
 • Ackordsmoddlare som ger en perfekt slät finish.

  Ackordsmoddlare Sonat

  50-125mm. Fördrivare till att släta snickerier, golv och vägg. Tysktillverkad. 90-tops svart svinborst. För oljefärg och klarlacker.
  93,75 kr