Moddlare och fördrivare.

Under kategori moddlare har vi samlat penslar som är flata och som har en maximal tjocklek på 9mm. Tjockleken på penseln är det som skiljer den åt från vad man kallar lackpensel vilken är kraftigare i modellen. Moddlare kallas även för fördrivare, ackordsmoddlare och slätare. Moddlarna finns med flera olika borsttyper och har flera olika användningsområden. 

De billiga moddlarna är mycket populära och används till enklare måleriarbeten där krav på finish och kapacitet inte är primärt. Moddlare Basic och Moddlare Gul är två billiga penslar som används exempelvis till provstrykningar, bättringsmålning, grundning, kvistlackering och andra enklare måleriarbeten.

Moddlare av bättre kvalitet används till anavcerade måleriarbeten där man ställer höga krav på finish och precision. En bra moddlare använder man för att fördriva och släta färg. Vid fördrivning är kvaliteten på penseln viktig då man vill uppnå en snygg yta. Vid målning av dörrar, lister, foder, snickerier, skåpsluckor använder man fördrivare för att få en perfekt finish efter appliceringen av färgen. En bra fördrivare skall ge en snygg ytfhinish och hålla ihop bra så att måleriarbetet går snabbt.