• Snabba leveranser
  • Billig frakt
  • Kvalitétsprodukter
Priser inkl. moms

Färgskrapor och profilskrapor för yrkesmän

Färgskrapan är ett verktyg som finns med i alla hantverkares verktygslådor. Som namnet anspelar använder man färgskrapan för att avlägsna färg men det är ett universalverktyg som även används för att renskrapa kittfalsar, ta bort lim, skrapa lack från båten, rostborttagning och mycket mer. Vid större arbeten som exempelvis fasadrengöring lönar det sig alltid att välja en bra färgskrapa med kraftigt handtag för bättre ergonomi. Profilskrapor används till mindre ytor som fogar, fönster, kittfals, snickerier och andra detaljer. Profilskraporna har små skrapblad i olika former för att enkelt skrapa plana, ovala, konkava, runda och konvexa ytor.

Speedheater har en serie färgskrapor som är framtagna för att användas med Speedheater färgborttagningsmaskiner. Skraporna går utmärkt att använda även utan Speedheater och är populära på grund av deras starka och vassa härdmetallskär och ergonomiska skaft. Speedheaters färgskrapor fins med flera olika profiler, rak, konkav och konvex, vilket passar särskilt bra vid renskrapning av spegeldörrar, skåp, fönster, snickerier, båtskrov och fasad.

Färgskrapa 2K är en billigare skrapa med skönt gummerat skaft. Skrapan har ett medelstarkt metallskär som passar bra till generella arbeten. Detta är en bra skrapa för de som inte vill lägga pengar på en riktigt bra skrapa men som samtidigt vill få ett lättarbetat verktyg. Skrapan finns med tre olika bladstorlekar.

Skarstenskrapa är en klassisk modell i båtbranschen. Skrapan har vassa hårdmetallskär som behåller sin skärpa länge. Bladen är lätta att skärpa och profilera och skrapan ger en mycket bra åtkomst vid arbeten med mindre objekt. Utmärkt för att skrapa färg, trä och lack på båtar, hyllor, skåp etc. 

Trekantskrapa används vid färgborttagning av större ytor som fasad, dörr och båtskrov. Vi har en trekantskrapa från ANZA och en Panelskrapa från Speedheater. Dessa två skrapor har mycket starka färg och gummibelagda handtag för maximal kraft och komfort.

Lillskrapa / Kittskrapa är universalverktyg för glasmästare och fönsterrenoverare. Lillskrapan är en klassisk produkt som används för att renskrapa kittfogar. Lillskrapan är tillverkad av varmgalvad kolstål som kan profileras till önskad form.