• Snabba leveranser
  • Billig frakt
  • Kvalitétsprodukter
Priser inkl. moms

Naturliga hartser och tillsatser till färgtillverkning.

Här har vi samlat unika och naturliga produkter som används vid tillverkning av färg, lack, lasyr, bets, fernissa och vax. Produkter som har en lång historia inom färgmiljöområdet och som i modern tid fortfarande har en överlägsen kvalitet, prestanda och pris jämfört med de flesta moderna alternativ. Vi har bl.a. schellack som används till isolering av kvistar och tillverkning av lack, kolofonium som är ett naturharts som används till tillverkning av lack och olja, animaliska limmer som används till limfärg och sammanfogning av trä. Järnvitriol används primärt till tillverkning av slamfärg och behandling av träfasader. 

Schellack är en mångsidig produkt som används till kvistlackering, grundering av sugande underlag och som tillsats till fernissa. Kolofonium är också ett naturligt harts men används främst som tillsats i golvolja, vax och fernissa för att öka glans och styrka. 

Järnvitriol används till tillverkning av slamfärg men är också ett mycket billigt ytbehandlingsmedel för trä. Järnvitriol skapar snabbt ett åldrat grått utseende på träpanelen. Vitriol används även för att döda mördarsniglar och ta bort mossa. 

Animaliskt lim används vid tillverkning av limfärg och emulsionsfärg samt till restaurering och fogning av trädetaljer.