• Snabba leveranser
  • Billig frakt
  • Kvalitétsprodukter
Priser inkl. moms

Silvertejp, gaffatejp och vävtejp för proffs.

Under denna kategori har vi samlat silvertejp och gaffatejp vilket på fackspråk kallas för vävtejp. Vävtejp är inom industri och bygg en standardtejp som alltid finns till hands och som löser flera olika problem. Vävtejper består oftast av ett ryggmaterial av polyetylenbehandlad väv vilket ger tejperna dess karaktäristiska mönster och grovlek. Den armerade väven ger tejpen styrka och avgör huruvida tejpen är följsam och beständig mot fukt och kemikalier. Tejpens häftämne avgör vidhäftningsgraden, UV-beständighet, åldringsegenskaper och lösningsmedelsbeständighet. 

Silvertejp är en vävtejp med polyetenbehandlad väv och vanligtvis ett kraftigt häftämne av syntetiskt eller naturligt gummi. Vanligtvis är silvertejp till för permanenta eller halv-permanenta applikationer och lämnar limrester vid borttagning. Silvertejp finns i flera kulörer och olika dimensioner. Silvertejp används till tätning, buntning, maskering, fixering, förstärkning, skarvning, skyddstejp och mycket mer.

Gaffatejp är en vävtejp som till skillnad från silvertejp har en matt rygg. I folkmun görs det oftast ingen skillnad på gaffatejp/silvertejp/vävtejp men namnet kom till genom att ljustekniker inom teater och filmproduktion behövde en matt tejp till kablage och andra applikationer. Dessa tekniker kallas gaffers och därmed blev namnet på tejpen "gaffatejp". En gaffatejp har oftast en matt vävbelagd vinylrygg och ett icke-permanent häftämne.

Vi har valt att inte göra skillnad på vävtejp, gaffatejp och silvertejp i vår namngivning. För att få reda på tejpens egenskaper får man läsa produktsidan eller informationen nedan. 

3M Scotch Gaffatejp 399 är den vävtejp i sortimentet med högst vidhäftning. 399 har en mycket god vidhäftning mot grova ytor som puts, mursten, betong, tegel och trä. 399 används för att täcka in och fästa täckmaterial mot fasader, som maskeringstejp på betong, fixering och förstärkning av byggmaterial m.m. 

3M Scotch Gaffatejp 3903i är en vävförstärkt vinyltejp med låg vidhäftning. Tejpen lämnar inga limrester vid borttagning och används därför oftast till maskering och skarvning mot ömtåliga ytor. 3903i används exempelvis till förslutning och tätning, skarvning av golvpapp, maskering av trösklar och socklar. Tejpen tål UV-ljus och höga temperaturer. 

3M Silvertejp 2902 är en klassisk vävtejp till generella reparationer och lagningar. Tejpen har ett kraftigt hugg och fäster mot de flesta ytor. 2902 kan sitta länge utan att lossna och är lätt att riva.

3M Silvertejp 1909 har liknande egenskaper som 2902 men med en kraftigare rygg för bättre hållbarhet och vidhäftning. Tejpen är lätt att riva av och ger en stark och hållbar fog.

3M Silvertejp 1900 är en billig vävtejp med kraftigt hugg. Tejpen rekommenderas till kortvariga reparationer och lagningar, buntning och maskering.

3M Scotch Supreme finns i flera olika modeller och kulörer. Scotch Supreme finns bl.a i svart, silver, transparent, gult och rött och har en mycket god UV-beständighet och vidhäftning. Scotch Supreme är en premiumtejp som kan användas till de flesta applikationer. Tejpen är lättavrullad, lätt att riva och har god beständighet mot fukt och lösningsmedel. Scotch Supreme finns även i en avtagbar modell som inte lämnar limrester vid borttagning.