• Snabba leveranser
  • Billig frakt
  • Kvalitétsprodukter
Priser inkl. moms

Slippapper för torrslipning av spackel, färg, trä, metall, lack m.m.

Under kategori har vi samlat klassiska slippapper för handslipning med slipklossar eller slipstöd. Produkterna kommer från Mirka och 3M vilket är en garanti för hög kvalitet och lång hållbarhet. Dessa produkter är utvecklade för slipning tillsammans med slipkork, handslipstöd eller ledbara slipverktyg och används av både konsument och yrkesmåleri. Produkterna slipar effektivt trä, spackel, lack, målarfärg, metall, stål, komposit, tapet, gips, glasfiber, MDF, HDF och mycket mer. Läs nedan för mer information om respektive slipmaterial.

Hiomant är ett torrslippapper som primärt används för att slipa spackel, trä och färg. Slipmineralerna av aluminiumoxid i kombination med den halvöppna ströningen ger hög aggressivitet och lång hållbarhet. Hiomant används flitigt av yrkesmålare och har en storlek (230 x 140mm) som gör att den passar till ledbara eller fasta slipverktyg som man använder vid slipning av tak och väggar.

Mirox är ett klassisk torrslippapper som passar bra till handslipning av släta och profilerade ytor. Slippappret har en halvöppen ströning vilket motverkar igensättning och slipkorn av aluminiumoxid för god avverkning. Mirox är ett allroundpapper som används till slipning av målarfärg, trä (även hårt trä), spackel och plast.

Alox är en smärgelduk /metallslippapper med ett extra tjockt och flexibelt ryggmaterial av bomullsduk. Den kraftiga duken gör att man kan slipa metallkanter utan att smärgelduken går sönder. Alox är belagd med aluminiumoxidkorn med en fullhartsbindning för bästa aggressivitet och avverkning. Slippappret ger en hög ytfinish. Lämplig till metall, kolstål, aluminium, rostfritt, koppar, mässing, brons och icke-järnhaltiga metaller. Kan även användas till trä.

Gold Proflex är vad vi kallar ett lackslippapper vilket innebär att den har en bättre flexibilitet och slitstyrka jämfört med Mirox, Hiomant eller andra torrslippapper. Gold Proflex är ett stearatbelagt papper framtagen för handslipning med slipklossar, det lateximprgnerade pappret ger produkten dess flexibilitet och slitstyrka och har en strävhet som gör att den är bekväm att hantera även utan slipkloss. Gold Proflex används på plana och profilerade ytor och används vid slipning av trä (hårt och mjukt), klarlack, lackfärg, vattenbaserad UV-sealer, syrahärdande lack, komposit, slipgrund, spackel, målarfärg, MDF, HDF och mycket mer. 

3M 230U/235U har en flexibelt och stark rygg vilket gör den lämplig till slipning av både plana- och profilerade ytor. 230U är utvecklad för torrslipning av flera sorters material och har en hög avverkning även på hårt trä och komposit.