• Snabba leveranser
  • Billig frakt
  • Kvalitétsprodukter
Priser inkl. moms

Hel och halvmasker med partikel- gas- och ångfilter.

Halv- och helmaskerna i 3M's sortiment ger ett mycket effektivt skydd mot ångor, gaser och partiklar. Andningsmaskerna är mycket bekväma att bära och kan kombineras med flera olika filter för att passa just dina behov. 3M har ett sortiment av återanvändbara halvmasker med integrerade filter (4251, 4255, 4279) dessa används tills dess man känner smak, doft eller ökat andningsmotstånd. 3M's maskstommar (6000-serie, 6500QL och 7500-serien) kombineras med gas- och/eller partikelfilter som kan bytas ut vilket passar storförbrukare.

Valet av andningsskydd bestäms av den koncentration av föroreningar som förekommer i luften på arbetsplatsen. Helmaskerna klarar högre koncentrationer med samma gasfilter och partikelskydd jämfört med samma filter på halvmaskerna. Dessutom skyddar helmaskerna ansiktet och ögonen. 

Andningsmaskerna från 3M har dubbla filter vilket ser en bättre sikt i synfältet och en mer balanserad mask. De dubbla filtrerna ger också ett lägre andningsmotstånd vilket förbättrar komforten och effektiviteten. Filtrerna till halv- och helmaskerna har en bajonettfattning som gör att man snabbt och lätt byter ut dem för nya. 

Korttidsmaskerna 4251 och 4255 har integrerade gas- och partikelfilter i masken vilket ger ett ännu bättre synfält och smidigare profil. Halvmaskerna används tills dess man känner lukt eller smak i masken eller tills dess att andningsmotståndet ökar. 

Olika typer av gas/ång och partikelklissificeringar

A-filter (brun) - Mot organiska gaser/ångor från ämnen med kokpunktöver 65ºC, enligt fabrikantens anvisning.

AX-filter (brun) - Mot organiska gaser/ångor från ämnen med kokpunktöver på eller lägre än 65ºC, enligt fabrikantens anvisning.

A + Formaldehyd (brun/olivgrön) - Mot organiska gaser/ångor från ämnen med kokpunktöver 65ºC, enligt fabrikantens anvisning samt formaldehyd.

B-filter (grå) - Mot oorganiska gaser/ångor, enligt fabrikantens anvisningar.

E-filter (gul) - Mot sura gaser/ångor, enligt fabrikantens anvisningar.

K-filter (grön)  - Mot ammoniak och aminer, enligt fabrikantens anvisningar.

HgP3-filter (vit/röd) - Mot ångor av metallisk kvicksilver och partiklar - även mot klor.