• Snabba leveranser
  • Billig frakt
  • Kvalitétsprodukter
Priser inkl. moms
VISAR 1-30 (48)1 2 Sista 100 per sida

Dubbelhäftande monteringstejp. 3M VHB.

3M är med sina VHB-tejper ledande inom industriell sammanfogning. I många fall kan man ersätta spik, skruv och bult med dubbeläftande tejp vilket ger snyggare design och fler designmöjligheter, starkare och förbättrade egenskaper, effektivare produktionsprocesser och starka hållbara fogar. Monteringstejperna från 3M har ett PSA-häftämne (tryckkänsligt) på båda sidor som sammanfogar svåra ytor som rostfritt, pulverlackade ytor, stål, aluminium, kakel, glas, trä, papper, feta plaster och mycket mer.

För bästa möjliga hållbarhet och fogstyrka är det viktigt att maximera ytkontakten med substratet. Vid tejpning måste ett tryck appliceras för att öka kontakten mellan häftämne och substrat. Tid och temperatur bidrar till ökad ytkontakt och vidhäftning. Vid högre temperaturer blir häftämnet mjukare och väter därmed ytan bättre. Om fogen inte belastas under längre tid kommer häftämnet att flyta ner och väta substratet. 

VHB monteringstejp GPH är en allround tejp för applikationer som kräver hög initial vidhäftning, god temperaturbeständighet (+230°C under kortare perioder), följsamhet och formbarhet och goda åldringsegenskaper. Med CPH ersätter man i flera fall punktsvetsningar, nitar, skruv och lim vilket förenklar och effektiviserar arbetsflödet. Vidhäftningen är mycket god till glas, metall, komposit, ytbehandlat trä och flera plaster. VHB GPH finns i flera tjocklekar (0,6mm, 1,1mm och 1,6mm) och bredder.

VHB monteringstejp 5952 är utvecklad till ytor med låg- och hög ytenergi. Montagetejpen är mycket formbar och används till svåra material som PP, metall, glas, pulverlackade ytor och mycket mer. 5952 är populär inom bygg och tillverkningsindustri och används exempelvis för att montera paneler, skyltar, emblem och andra byggnadsmaterial. 

VHB monteringstejp 4910 har en transparent rygg för snygga sammanfogningar av genomskinliga material som glas och plast där man vill dölja fogen. 4910 har en mycket god vidhäftning till de flesta ytor med medelhög- och hög ytenergi. Tejpen används exempelvis till tätning och sammanfogning av ljuskupoler, montering av baksidor på ljusskyltar, hörnmontering av härdat glas och montering av väggpaneler.

3M foam tejp 4016 används till uppsättning av exempelvis namnskyltar, dekorlister, butiksmaterial, tvåldispensrar m.m. De dubbelhäftande skumtejperna används till enklare applikationer där man önskar en mjukare och svagare fog. Tejpen kan ta upp vibrationer och skapa täta fogar. Montagetejp 4016 används ofta som häftkudde och kan klippas och formas till önskat utseende.