• Snabba leveranser
  • Billig frakt
  • Kvalitétsprodukter
Priser inkl. moms

Plåtfärg för målning av plåttak, plåtfasader, skorstenar, stuprör m.m.

Här har vi samlat grund- och täckfärger för ommålning av plåttak. Högpresterande produkter för alla sorters plåttak, plåtfasader, stuprör, hängrännor, ventilationstrummor etc. Produkterna skyddar mot rost, UV, nötning, kemikalier och håller taket snyggt i flera år. Produkterna kan användas till obehandlad plåt, fabrikslackerad plåt, PVDF, plastisol och plåttak målade med andra färgsystem. Coro-Flex och Noxyde är elastiska tjockbyggande plåtfärger med mycket god vidhäftning på tidigare målade tak och obehandlad plåt. Noxyde används vid sprutmålning och Coro-Flex vid pensel-, roller eller sprutmålning. Isotrol Taktäck är en alkydoljefärg som har god vidhäftning till obehandlad plåt och tidigare alkyd- och polyestermålade tak. Vi har även grundfärger som förbättrar vidhäftningen vid ommålning på rostiga och tidigare målade plåtytor.

Coro-Flex är en högpresterande tjockbyggande elastisk plåtfärg med rostskyddande och tätande egenskaper. Coro-Flex är baserad på mjukgjord styrenakrylharts och har mycket god vidhäftning mot tidigare målade ytor samt obehandlad plåt och stål. Coro-Flex höga elasticitet gör den utmärkt som plåttakfärg och minskar risken för flagning. Plåttakfärgen används på obehandlad plåt, lätt rostiga ytor, förzinkad plåt,  plastisol och tidigare alkyd- eller akrylatmålade ytor.

Noxyde är en enkomponent elastomerfärg baserad på vattendispergerad polymer. Noxyde är extremt elastisk >200% vilket gör att en inte krackulerar eller släpper. Vidhäftningen är mycket god till stål, järn, plåt, målade ytor, aluminium, koppar och flera andra metaller. Noxyde har högsta korrosivitetsklass C5-M enligt ISO 12944-2

Isotrol Grund är en alkyd- och linoljebaserad primer som bl.a används vid ommålning av plåttak. Grundfärgen är djupträngande, förseglar porer i ytan, motverkar rostbildning och tränger in i spalter och falsar. Dess unika penetrationsegenskaper ger långa underhållsintervall. Isotrol Takgrund används som primer före slutstrykning med Isoguard Pansar eller som primer på obehandlade stål- och järnkonstruktioner. 

Isoguard Pansar är en alkydbaserad takfärg för plåttak och polyesterprimad plåt, järn och stål. Systemet byggs upp genom att man först grundar med Isotrol Grund på rostiga ytor för att sedan mellanstryka och slutstryka med Pansar. Isoguard Pansar används direkt på stålrena ytor eller tidigare oljefärgsmålade ytor. Systemet bygger upp en hållbar yta med mycket god slitstyrka, kulörbeständighet, korrosionsskydd, UV-skydd och fuktbeständighet.

Rust-Oleum PVDF primer är en högpresterande häftgrund utvecklad för grundmålning av plåttak och plåtfasader fabrikslackerade med PVDF/PVF2. Även lämplig till plastisol och polyestermålade ytor, galvat stål, förzinkat stål och aluminium. Dessa ytor är normalt mycket svåra att måla, PVDF primern skapar mycket god vidhäftning och minskar risken för flagning.