• Snabba leveranser
  • Billig frakt
  • Kvalitétsprodukter
Priser inkl. moms

Fasadpensel för målning med fasadfärg, lasyr och täckfärg

Fasadpensel används för att snabbt täcka stora ytor med färg. Vid målning av exempelvis fasad ställs det stora krav på penseln då man vill att arbetet skall gå effektivt och bli snyggt. En fasadpensel av hög kvalitet håller mycket färg, är lätt att måla med, slitstark och ger en snygg ytfinish. Vid enklare måleriarbeten där prestanda och finish inte är av högsta prioritet har vi flera billiga penslar eller penselset som kan användas. Vid målning med vattenbaserad akrylat/alkyd-färg använder man fasadpensel med syntetborst. Vid målning med slamfärg, rödfärg, tjära, silikatfärg, linoljefärg använder man målarpensel med naturborst.

Fasadpensel och plafondpensel har i regel ett rakt eller vinklat skaft och är de vanligaste förekommande fasadpenslarna. Plafondpensel med plastskaft kan monteras på förlängningskaft vilket underlättar vid målning på höga höjder eller vid inoljning av altanen. Fasadpensel används primärt vid målning utomhus man kan även användas för att måla paneltak och stora väggytor.

Kalkkvast och kalkborste används vid målning på putsfasad. Kalkborstarna används både till slammning och strukturering och målning av fasaden. Vid målning på putsfasad ställer man höga krav på slitstyrka och absorberingsförmåga för att arbetet skall gå fort och bli snyggt.

Hornsugga, rödfärgspensel och plåtslagarpensel är utvecklade för målning med slamfärg, plåttaksfärg och tjära. Hornsugga är en klassisk pensel som med sitt runda borsthuvud och styva borst lämpar sig mycket väl till slamfärgsmålning och arbeten med trätjära. Plåtslagarpenseln används också till slamfärg och trätjära men är även en favorit hos plåttaksmålarna. Plåtslagarpenseln har en styv syntetborst som tål höga temperaturer och lätt stryker ut sega färger.